Acesta este ceaiul care ajută la scăderea tensiunii arteriale
Floarea de hibiscus este cunoscută pentru frumuseţea ei şi merită aprecieri şi pentru puterile ei vindecătoare. Multe specii ale acestei plante au fost folosite în medicina tradiţională, pe lângă folosirea în ceaiuri.
27 Ianuarie 2017, 12:24
Ceaiul este acru, cu un gust asemănător merişoarelor, în consecinţă, oamenii adaugă zahăr şi, sau citrice.
Cercetătorii au confirmat faptul că florile roşii reduc tensiunea arterială datorită proprietăţilor diuretice (care ajută organismul să elimine apa în exces) şi a antocianilor, substanţe antioxidante ale florii, care blochează angiotensina, hormonul care determină creşterea tensiunii arteriale.
Pentru a face un ceai răcoritor şi sănătos aveţi nevoie de: patru căni de apă, 3 linguri de flori uscate de hibiscus, sau patru-cinci de flori proaspete, un baton de scorţişoară, o lingură de zahăr şi sucul de la o portocală.
Pune apa la fiert şi adaugă scorţişoara şi florile de hibiscus. Lasă la infuzat 20 de minute, apoi scoate florile şi scorţişoara. Adaugă zahărul şi sucul de portocală. Se poate servi fierbine sau rece.