Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ai grijă la alimentație! Află care sunt fructele şi legumele cu cele mai multe pesticide

Un grup de lucru pentru probleme de mediu din cadrul Departamentului Agriculturii din SUA a analizat 48 de fructe și legume cultivate prin practici obișnuite și a constatat că spanacul şi căpşunile conțin cele mai multe pesticide, iar porumbul și avocado, cele mai puține, informează „Medical Daily.”

15 Martie 2017, 13:13

În ciuda spălării și chiar cojirii unora dintre fructe şi legume, în peste 36.000 de probe din produsele alimentare au rămas 178 de pesticide.

Cel mai înalt nivel de substanțe chimice a fost găsit în căpșuni, spanac, nectarine, mere, piersici, ţelină, struguri, pere, cireșe, roșii, ardei grași și cartofi. Toate au fost testate pozitiv pentru o serie de diferite pesticide și au avut o concentrație mare de substanțe chimice sintetice.

Căpșunile au conținut cel puțin 20 de pesticide. Alimentele cu cele mai puține pesticide au fost porumbul, fructele de avocado, ananasul, varza, ceapa, mazărea congelată, papaya, sparanghelul, mango, pepenii, vinetele, kiwi, pepenele galben, conopida și grapefruit-ul, scrie dariknews.bg.

Doar 1% din probele de porumb dulce și avocado au avut pesticide detectabile.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale Uniunea pentru Alimentație și Agricultură, care reprezintă producătorii de fructe și legume, consumatorii nu ar trebui să fie îngrijoraţi cu privire la rezultatele, deoarece grupul de lucru asupra mediului nu a folosit o abordare științifică.

Cel mai important, potrivit producătorilor, este ca producție agricolă să nu fie poluată, fructele și legumele să fie bine spălate, depozitate într-un loc răcoros, separat de carnea crudă și fructele de mare.

Sursa: rador.ro

Oțetul: bun pentru sănătate sau nu?
Sanatos si verde 24 Februarie 2024, 11:44

Oțetul: bun pentru sănătate sau nu?

Oțetul este prezentat uneori ca un aliment sănătos, dar nu este ușor să faci diferența între mituri și beneficiile dovedite.

Oțetul: bun pentru sănătate sau nu?
Constipație: 8 alimente eficiente
Sanatos si verde 23 Februarie 2024, 12:02

Constipație: 8 alimente eficiente

Dificultatea de a avea o mișcare intestinală este o experiență inconfortabilă, jenantă și uneori dureroasă pentru mulți...

Constipație: 8 alimente eficiente
3 sfaturi pentru a evita hipoglicemia după o masă
Sanatos si verde 20 Februarie 2024, 12:15

3 sfaturi pentru a evita hipoglicemia după o masă

Hipoglicemia după o masă este cunoscută sub numele de hipoglicemie reactivă. Această hipoglicemie, cu simptomele sale bine...

3 sfaturi pentru a evita hipoglicemia după o masă
Scăderea colesterolului fără medicamente
Sanatos si verde 12 Februarie 2024, 14:24

Scăderea colesterolului fără medicamente

Alimentele bogate în colesterol, acizi grași saturați și nesaturați, omega 3 etc. Regimul anti-colesterol poate părea foarte...

Scăderea colesterolului fără medicamente
Tomate sau medicamente, împotriva colesterolului?
Sanatos si verde 11 Februarie 2024, 14:28

Tomate sau medicamente, împotriva colesterolului?

Ce s-ar întâmpla dacă licopenul, precum cel găsit în roșii, ar fi la fel de eficient ca și medicamentele în scăderea...

Tomate sau medicamente, împotriva colesterolului?
Proteinele vegetale sunt mai sănătoase decât proteinele animale
Sanatos si verde 08 Februarie 2024, 10:15

Proteinele vegetale sunt mai sănătoase decât proteinele animale

Consumul de fasole şi fructe cu coajă lemnoasă bogate în proteine vegetale poate ajuta femeile să rămână sănătoase pe măsură...

Proteinele vegetale sunt mai sănătoase decât proteinele animale
Fructele lunii februarie
Sanatos si verde 08 Februarie 2024, 10:00

Fructele lunii februarie

Varietatea fructelor şi legumelor locale este foarte redusă la sfârşitul iernii, dar fructele din ţările calde ne vin în...

Fructele lunii februarie
Sfecla roșie, beneficii uriașe pentru sănătate: antioxidant, antitumoral, funcție fizică și activitate metabolomică cronică
Sanatos si verde 02 Februarie 2024, 13:23

Sfecla roșie, beneficii uriașe pentru sănătate: antioxidant, antitumoral, funcție fizică și activitate metabolomică cronică

Anterior, sfecla roșie era consumată în principal cu scop alimentar. În ultimii ani, sfecla a primit o atenție din ce în ce...

Sfecla roșie, beneficii uriașe pentru sănătate: antioxidant, antitumoral, funcție fizică și activitate metabolomică cronică