Ascultă Radio Antena Satelor Live

Beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale consumului zilnic de migdale

Migdalele sunt printre cele mai populare nuci din lume, fiind bogate în antioxidanți, vitamina E, proteine și fibre. Ele pot fi eficiente pentru a sprijini pierderea în greutate la persoanele care doresc să slăbească.

Beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale consumului zilnic de migdale

26 Ianuarie 2023, 09:33

Migdalele sunt bogate în proteine, fibre, calciu, cupru, magneziu, vitamina E și riboflavină. De asemenea, au fier, potasiu, zinc și vitamina B, niacină, tiamină și acid folic. Sunt un "depozit" de grăsimi sănătoase nesaturate, care sunt bune pentru inimă și colesterol.

Pot fi consumate întregi, măcinate sau ca unt de migdale. Se pot transforma chiar și în lapte de migdale. Această nucă delicioasă își merită cu adevărat statutul de super-aliment.

Migdalele pot fi o gustare excelentă, precum și un superaliment de dimineață.

S-a descoperit că consumul crescut de nuci este asociat cu un risc redus de boli cronice majore, cum ar fi bolile cardiovasculare și diabetul zaharat de tip 2. (PM)

Un pumn de migdale consumate zilnic poate creşte efectul antrenamentelor pentru pierderea în greutate şi poate reduce tensiunea şi durerea după exerciţii fizice intense. Dieta de slăbit prin reducerea aportului caloric este printre cele mai populare abordări pentru pierderea în greutate.

Cu toate acestea, unele alimente pot fi foarte benefice în cantităţi mici, potrivit Rador.

De exemplu, migdalele facilitează metabolismul datorită profilului lor nutriţional complex, favorizând reducerea greutăţii prin creşterea grăsimilor sănătoase din sânge.

Potrivit noilor rezultate ale unui studiu desfăşurat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Appalachian, Kannapolis, participanţii la cercetare care au consumat doar 57 de grame de migdale zilnic aveau mai multe grăsimi sănătoase în sânge după exerciţiile fizice.

Pe lângă schimbarea metabolismului, migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism. Molecula responsabilă pentru acest efect este 12,13-diHOME, care are un efect pozitiv asupra metabolismului. În grupul celor care au mâncat migdale, nivelul acestei molecule a fost cu 69% mai mare decât în grupul de control.

La studiu au participat 38 de bărbaţi şi 26 de femei. Experimentul a durat o lună. Jumătate au consumat migdale, iar restul, un baton de cereale cu aceleaşi calorii. Nu au făcut exerciţii fizice în mod regulat, ci doar 150 de minute de mişcare moderată timp de o zi sau 75 de minute în două zile consecutive.

Foto: pixabay

Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde