Ascultă Radio Antena Satelor Live

Beneficiile consumului de ouă de prepeliţă. Ce probleme de sănătate pot fi tratate

Cu toate că sunt atât de mici, aceste ouă sunt surprinzător de bogate în nutrienți. Un singur ou de prepeliță asigură o parte semnificativă din necesarul zilnic de vitamina B12, seleniu, riboflavină și colină, împreună cu puțin fier - totul într-o porție care conține doar 14 calorii.

Beneficiile consumului de ouă de prepeliţă. Ce probleme de sănătate pot fi tratate

22 Februarie 2022, 14:43

Seleniul și riboflavina sunt nutrienți importanți care vă ajută corpul să descompună alimentele pe care le consumați și să le transforme în energie. Seleniul ajută, de asemenea, la asigurarea unei funcții sănătoase a tiroidei.

De asemenea, vitamina B12 și fierul promovează funcționarea sănătoasă a sistemului nervos și ajută la menținerea nivelurilor optime de energie prin rolul lor în formarea globulelor roșii.

În plus, colina este vitală pentru a vă ajuta corpul să producă acetilcolină, un neurotransmițător care trimite mesaje de la sistemul nervos către mușchi.

Ouăle de prepeliță sunt o sursă excelentă de proteine, care este importantă pentru multe procese din corp. Proteinele sunt alcătuite din aminoacizi, folosiți pentru a construi și reface mușchii și oasele și pentru a produce hormoni și enzime.

Consumul de ouă de prepeliță ajută la reducerea riscului de anemie, deoarece sunt bogate în fier. Anemia poate cauza o energie scăzută sau dificultăți de respirație.

Fierul este un mineral de care organismul are nevoie pentru creștere și dezvoltare. Corpul omenesc folosește fier pentru a produce hemoglobină, o proteină din celulele roșii din sânge care transportă oxigenul de la plămâni către toate părțile corpului.‌

Echilibrează colesterolul. Există o cantitate mare de acizi grași benefici care se găsesc în ouăle de prepeliță, care ne pot ajuta să ne îmbunătățim sănătatea inimii. De fapt, 60% din grăsimea din ouăle de prepeliță este formată din forma „bună” a colesterolului. Acest lucru ajută corpul să echilibreze efectele negative ale colesterolului „rău”.

Crește imunitatea. În fiecare zi, corpul nostru lucrează din greu pentru a lupta împotriva radicalilor liberi care pot deteriora celulele, provocând boli și îmbătrânire. Ouăle de prepeliță conțin cantități mari de vitamina C și vitamina A, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și vă pot proteja sănătatea.

Tratează alergiile. Ouăle de prepeliță conțin cantități mari de proteină ovomucoidă – o proteină care acționează ca un anti-alergenic natural. Ajută organismul să combată congestia, inflamația și alte simptome cauzate de o reacție alergică.

Stimulează metabolismul.Vitamina B găsită în ouăle de prepeliță ajută la stimularea metabolismului și la menținerea sănătății corpului. Metabolismul este responsabil pentru transformarea alimentelor și băuturii în energie și pentru construirea sau repararea corpului. Ouăle de prepeliță pot ajuta la susținerea acestui proces corporal și a funcțiilor organelor.

Îmbunătățesc vederea.Ouăle de prepeliță conțin o cantitate mare de vitamina A, care poate ajuta la prevenirea cataractei și a altor probleme de vedere. Vitamina A ajută, de asemenea, inima, plămânii, rinichii și alte organe să funcționeze corect.

Petrut Mazilu

Foto: pixabay

Mărul, un aliat în lupta împotriva cancerului și obezității
Sanatos si verde 17 Septembrie 2024, 11:54

Mărul, un aliat în lupta împotriva cancerului și obezității

Merele, considerate adesea un aliment de bază datorită disponibilității și versatilității lor, sunt mai mult decât o gustare...

Mărul, un aliat în lupta împotriva cancerului și obezității
Campania "Sănătatea din bucate" - alimente naturale pentru o viață sănătoasă
Sanatos si verde 17 Septembrie 2024, 09:28

Campania "Sănătatea din bucate" - alimente naturale pentru o viață sănătoasă

Începând de astăzi, timp de două săptămâni, emisiunea „Viața la Țară” lansează campania intitulată „Sănătatea din bucate”....

Campania "Sănătatea din bucate" - alimente naturale pentru o viață sănătoasă
Proprietăţile vindecătoare ale cătinei
Sanatos si verde 11 Septembrie 2024, 10:35

Proprietăţile vindecătoare ale cătinei

Veţi renunţa să mai mergeţi la farmacie după medicamente, dacă veţi consuma toamna multă cătină, care are multiple...

Proprietăţile vindecătoare ale cătinei
Sezonul smochinelor, fructe cu beneficii nebănuite pentru sănătate
Sanatos si verde 11 Septembrie 2024, 10:27

Sezonul smochinelor, fructe cu beneficii nebănuite pentru sănătate

Este sezonul smochinelor - fructe cu numeroase proprietăţi benefice. Smochinele dulci sunt extrem de bogate în serotonină -...

Sezonul smochinelor, fructe cu beneficii nebănuite pentru sănătate
Sănătate din natură, secretul unei ciuperci terapeutice rare, cultivate în România
Sanatos si verde 11 Septembrie 2024, 10:10

Sănătate din natură, secretul unei ciuperci terapeutice rare, cultivate în România

O revoluție pentru sănătatea noastră începe chiar din comuna Maia, județul Ialomița, unde o ciupercă rară, cu proprietăți...

Sănătate din natură, secretul unei ciuperci terapeutice rare, cultivate în România
Sanatos si verde 06 Septembrie 2024, 21:54

Alimentația sănătoasă merge mână în mână cu dietele „anti-cancer”?

O alimentație sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Aceasta nu este o idee nouă, deoarece, potrivit mai multor studii,...

Alimentația sănătoasă merge mână în mână cu dietele „anti-cancer”?
Mierea și produsele apicole, adevărate comori naturale
Sanatos si verde 03 Septembrie 2024, 13:17

Mierea și produsele apicole, adevărate comori naturale

În cadrul unei emisiuni captivante la Radio România Antena Satelor, realizatoarea Tatiana Mircea l-a avut invitat pe Adrian...

Mierea și produsele apicole, adevărate comori naturale
Sucurile: atenție la diabet și la bolile cardiovasculare
Sanatos si verde 26 August 2024, 18:20

Sucurile: atenție la diabet și la bolile cardiovasculare

Aromele adesea exotice, culorile delicios de picante, ambalajele atractive - toate aceste lucruri nu pot decât să îi...

Sucurile: atenție la diabet și la bolile cardiovasculare