Beneficiile uimitoare ale afinelor. Un miracol pentru bolile degenerative
Toate lucrurile bune vin în pachete mici, spune o vorbă. Și acest lucru este 100% adevărat în cazul afinelor. Micul fruct nu este doar gustos și popular, conține, de asemenea, 20 de tipuri de antioxidanți, care ajută la menținerea corpul sănătos în mod natural.
08 Februarie 2017, 12:35
Afinele au fost utilizate în scopuri medicinale încă din Evul Mediu, iar astăzi au reputația de a fi un "super-aliment", datorită faptului că pot reduce riscul de a dezvolta boli de inimă sau cancer.
Fructele sunt pline de vitamine, fibre, mangan, fier și antioxidanți. (PM)
Afinele – fructe de pădure delicioase ce pot fi consumate în stare proaspătă în lunile iulie şi august – sunt foarte bogate în antioxidanţi (antiocianine, flavonoide), vitamine şi fibre. Datorită numeroaselor proprietăți, afinele au efecte benefice asupra sănătăţii, efecte ce sunt precizate, în cadrul interviului, de doamna Livia Nena, biolog cu specializare în nutriție.
Datorită conţinutului în antocianine, seleniu, vitamine (A, C, E), complexul de vitamine B, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor şi mangan, afinele pot preveni degenerarea şi distrugerea celulelor nervoase.
Prin urmare, consumul regulat al acestor fructe poate avea un efect benefic asupra menţinerii sănătăţii creierului şi a sistemului nervos central.
Prevenirea îmbătrănirii sistemului nervos şi păstrarea funcţiilor congnitive şi motorii până la vârste foarte înaintate, reprezintă un factor extrem de important. Este greu de crezut că aceste fructe pot frâna şi încetini evolutia unor afecţiuni grave, precum boala Alzheimer.
Afinele contribuie la menţinerea sănătăţii neuronilor! Se păstrează în acest fel nealterată memoria pentru o perioadă lungă de timp. Cercetătorii au demonstrat că dietele bogate în afine îmbunătăţesc în mod semnificativ capacitatea de învăţare.