„Dragonul mic” înlocuiește sarea și vindecă mușcăturile veninoase de șarpe
Tarhonul este un condiment puternic aromat, care-şi are originile în Mongolia şi Siberia. În ţara noastră, este plantă de cultură, cunoscută şi sub numele de dracon, tarcon ori tancum, fiind folosită ca şi condiment de bază în bucătăria ardeleană.
29 Septembrie 2015, 07:08
Numele tarhonului înseamnă "dragon mic" şi asta pentru că planta ajută la tratarea muşcăturilor veninoase de şarpe.
Puţini cunosc faptul că frunzele de tarhon sunt bogate în vitamina A şi C, în săruri minerale şi iod. Datorită conţinutului mare de iod, tarhonul înlocuieşte cu succes sarea, piperul şi oţetul, fiind de mare ajutor persoanelor care trebuie să evite aceste condimente.Tarhonul are proprietăţi aperitive şi digestive, înlătură constipaţia, iar infuzia, baută seara, înainte de culcare, este un bun remediu în caz de insomnii. De asemenea, ca remediu natural, măreşte eliminarea biliară, fluidifică secreţiile bronhice şi este diuretic, expectorant, antiseptic, aromatizant, vermifug.
Iată alte câteva dintre proprietăţile tarhonului:
1. calmează crampele abdominale, fiind un analgezic redutabil
2. creşte pofta de mâncare
3. facilitează digestia
4. combate insomnia, depresia şi epuizarea nervoasă
5. luptă împotriva durerilor de cap şi durerilor dentare
6. combate sughitul
7. are efect dezinfectant.