Laptele de capră - beneficii pentru sănătate
Laptele de capră a devenit o alegere din ce în ce mai populară în ultimii ani, datorită numeroaselor beneficii pe care le are asupra sănătății. Deși caprele produc aproximativ 2% din cantitatea de lapte globală, este mai ușor și convenabil de procesat, omogenizarea nefiind necesară în acest caz.
08 Iunie 2015, 08:09
Anumite studii sugerează că acest tip de lapte să nu fie consumat de către copii la vârstă fragedă, deoarece aceștia au nevoi nutriționale unice în stadiile de dezvoltare. Însă cu timpul, compoziția chimică și impactul pe care acest produs îl are asupra organismului este de preferat în schimbul laptelui provenit de la vaci.
De exemplu, persoanele care au intoleranță la lactoză digeră laptele de capră mult mai bine decât laptele de vacă, fapt ce se datorează prezenței într-un nivel ridicat al acizilor grași (un nivel dublu). Laptele de capră se adaugă în brânzeturi, unt, înghețată și se folosește în iaurturi, foarte multe produse fiind considerate delicatese, având o consistență bogată.
Deși prevalența laptelui de vacă nu pare să dispară în viitorul apropiat, este important să înțelegem că există și alte opțiuni, ce ne pot îmbunătăți sănătatea. Iată câteva dintre beneficiile laptelui de capră asupra organismului.
Lapte de capră, ajutor pentru întărirea sistemului osos
O caracteristică foarte importantă a tuturor produselor lactate este capacitatea de a întări sistemul osos. Este principalul motiv pentru care se recomandă copiilor, laptele fiind bogat în calciu. Laptele de capră nu este o excepție și, în plus, acesta are un nivel comparabil cu cel de vacă, dar fără efecte secundare.
Se asigură un depozit de calciu bogat și stabil, iar oasele nu sunt supuse pierderii în densitate experimentată la vârstă înaintată, prevenindu-se astfel osteoporoză.