Metode naturiste de a trata ulcerul gastric
Dacă ți-ai făcut analizele și medicul și-a confirmat că suferi de ulcer gastric poți încerca să elimini bacteria Helicobacter pylori cu ajutorul unor plante și alimente. Iată care sunt acestea!
16 Octombrie 2015, 03:22
Aloe vera
Este o plantă cu acțiune antibacteriană și antiinfecțioasă. În combinație cu sucul proaspăt de varză și extractul de gențiană, aleo vera ajută la cicatrizarea țesuturilor.
Ulei de migdale dulci
Dacă ai dureri și arsuri provocate de ulcerul gastric apelează la uleiul de migdale dulci. Acesta formează o peliculă protectoare pe mucoasa gastrică şi reduce senzațiile de durere.
Totodată, poți să consumi 30-35 g de migdale, de două ori pe zi sau să prepari un amestec din 30 g migdale dulci, zdrobite, şi 10 ml lapte sau 5 ml smântână.
Cartof
Acestă legumă poate avea efecte benefice, consumat în preparate culinare uşoare. Evită însă să-i prăjești. De asemenea, bea și 100 de ml de suc proaspăt de cartofi, dimineaţa.
Varza
Consumată ca atare, în salate sau preparată în mâncăruri ușoare, nu călită, varza este o legumă indicată persoanelor bolnave de ulcer gastric. Bea 1 pahar pe zi de suc proaspăt de varză, între mese.
Tarhon
Este o plantă care ameliorează durerile de stomac. Pentru asta prepară o infuzie astfel: pune într-o cană 1 linguriță de plantă, peste care toarnă o cană de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 10 minute, după care bea-l după masă.
Ghimbir
Decoctul din ghimbir este indicat în tratarea ulcerului. Într-un vas firbe într-un litru de apă 1 linguriță de rădăcină de ghimbir măcinată. Fierbe amestecul 30 de minute și strecoară-l. Bea 3-4 pahare pe zi, îndulcite cu miere, în timpul mesei sau după masă.
Pelin
Datorită substanțelor amare și uleiurilor eterice pe care le conține, pelinul îmbunătățește digestia. De mare ajutor în ulcerul gastric este vinul de pelin. Acesta se prepară astfel: prepară un 50 ml de suc din frunze proaspete de pelin. Încălzește 1 litru de vin și toarnă peste acesta suc de pelin și miere.
Strecoară și păstrează vinul în recipiente din sticlă. Bea un păhărel pe stomacul gol, 1 dată la 2 zile.