Pâinea albinelor - o binecuvântare pentru ficat. Acestea sunt câteva dintre beneficiile sale
Produsele apicole naturale sunt recunoscute pentru beneficiile lor, care contribuie la menţinerea unei stări de sănătate optime. Există însă un produs valoros al stupului, mai puţin cunoscut, cu proprietăţi terapeutice extraordinare, de care pot beneficia toţi membrii familiei, atât persoanele sănătoase, cât şi cele cu diverse afecţiuni.
22 Ianuarie 2017, 12:38
Este vorba despre păstură, denumită popular pâinea albinelor, un produs natural pur, care are în compoziţie patru ingrediente apicole de top: păstură, miere, polen şi propolis, ce împreună fac adevărate minuni pentru sănătate. Spre deosebire de polen, păstura are o compoziţie mult mai complexă, prin urmare şi o acţiune terapeutică mult mai puternică (efectul antibiotic al păsturii este de trei ori mai mare decât cel al polenului). Datorită antibioticelor conţinute şi a acidului lactic, păstura poate fi păstrată în condiţii corespunzătoare un timp îndelungat, chiar până la 17 ani.
Cunoscută drept o sursă importantă de seleniu, păstura contribuie la detoxifierea organismului, având o acţiune antioxidantă remarcabilă, care stimulează imunitatea.
În plus, cercetătorii au descoperit că păstura pură le este de mare ajutor fumătorilor şi consumatorilor de alcool. O cură cu păstură completează deficitul de seleniu, afectat serios de consumul de alcool şi de fumat.
Terapia cu păstură şi-a dovedit eficienţa în special în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice. Rezultate de excepţie s-au constatat în hepatitele acute şi cronice şi în ciroză (uscată sau umedă), pentru că păstura se numără printre puţinele remedii naturale care refac celula hepatică. Doza recomandată în afectiunile hepatice este de 10-20 g pe zi (în doză unică) sau în 2 reprize, administrate cu 30-45 de minute după masă, pentru a evita disconfortul gastric. După 10 zile de cură, doza zilnică trebuie să crească treptat până la 30 g pe zi, iar gramajul se împarte în 3 prize a câte 10 g fiecare. Pauzele între doze trebuie să fie de 2 ore.
Iată şi alte beneficii ale acestui valoros preparat natural:
- stimulează imunitatea şi detoxifică întregul organism (dimineaţa şi seara se ia câte o linguriţă)
- tratează anemia, care poate fi vindecată printr-o cură cu păstură de 90 de zile (câte 10-15 grame/zi)
- intervine în tratarea calcemiilor – se administrează câte 10-15 grame/zi
- tratează afecţiunile tubului digestiv (se recomandă câte 10 grame/zi)
- contribuie la ameliorarea problemelor sistemului nervos – se administrează câte 10-15 grame/zi
- creşte longevitatea şi contribuie la menţinerea frumuseţii, prin administrarea unei liguriţe, de trei ori pe săptămână.