Pătrunjelul scade tensiunea. Află cum îl folosești
Pătrunjelul este cea mai cunoscută verdeață care însoțește preparatele culinare. Se găseşte în mai multe varietăţi, care diferă în privința formei frunzelor. Principalele virtuti Frunzele posedă proprietăţi antianemice şi depurative. De asemenea, pătrunjelul este vasodilatator şi antiseptic în general, şi al sângelui, al căilor digestive şi urinare în particular.
17 Martie 2017, 08:45
Pătrunjelul aduce organismului importante calități atât din punct de vedere alimentar, cât şi terapeutic. Fiind bogat în vitamina C, betacaroten, fier, vitamina B9, potasiu şi calciu, este considerat un aliment energizant şi remineralizant.
Pe lingă virtuţile depurative şi dezinfectante generale, pătrunjelul favorizează îmbunătăţirea formulei sangvine (prin aportul de fier, vitamina C şi vitamina B9). Este deopotrivă un bun diuretic şi un dezinfectant al căilor urinare (recomandat în cistite).
În acest fel, controlează ansamblul reziduurilor (uree, acid uric, cloruri etc.); prin urmare, are şi efect antireumatismal şi antigutos…
Acţiunea asupra sângelui şi a circulaţiei acestuia îl indică în caz de menstruaţie insuficientă şi dureroasă, având efect de reglare.