Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta simplă a mierii de păpădie

E plin câmpul de păpădii așa încât, dacă nu știți rețeta mierii de păpădie, aflați-o de la noi.

Rețeta simplă a mierii de păpădie

07 Iunie 2021, 08:15

Adună circa 100 grame de flori de păpădie, le speli foarte bine sub un jet de apă rece și după aceea, lasă-le la uscat pe un prosop de hârtie. Astfel, te asiguri că acestea se vor usca si că nu vor avea insecte la interior.

Poți să sari peste spălat, mai ales daca o să culegi florile dintr-un mediu curat, cum ar fi în apropierea unei păduri. Astfel, te asiguri că mai salvezi din polenul florilor, care este benefic pentru sistemul imunitar, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Radio Antena Satelor.

Colectează apoi petalele, deoarece baza aceea verde este plina de un lichid alb, puțin amar, apoi, pentru o porție e nevoie de: 100 grame flori de păpădie, 1 kg zahăr și o lămâie.

Pune petalele într-o oală, peste care adaugi un litru de apă. Pune oala pe foc și las-o să dea în clocot pentru aproximativ 30 de secunde. Dupa aceea, ia-o de pe foc, acoper-o și las-o să stea așa peste noapte.

De preferat , într-un loc răcoros sau să o pui la frigider.

A doua zi, trebuie să strecori conținutul, printr-un tifon, cu ajutorul căruia să presezi si să scoți cât mai multă apă din petale

Lichidul pe care l-ai obținut se pune într-o oală peste care se mai adaugă un kilogram de zahăr alb sau zahăr brun. Poți adăuga și puțină miere, dar neapărat adaugă și sucul de la o lămâie, deoarece acesta previne cristalizarea si dă un gust acrișor.

Oala se pune la foc mic și , ocazional trebuie sa amesteci conținutul. După aproximativ o oră, siropul ar trebui sa fie gata. Dacă vrei să obții un sirop de păpădie cu o consistență mai mare, atunci trebuie să îl lași pe foc mai mult.

După ce acesta s-a răcit un pic, pune-l într-un borcan sau sticlă, iar după aceea depozitează-l în frigider.

Etichete : miere de papadie
Păpădia, planta miracol pentru sănătate
Sanatos si verde 19 Aprilie 2024, 17:17

Păpădia, planta miracol pentru sănătate

Aprilie este o luna a plantelor ce pot veni în spijinul sănătății oamenilor. Păpădia, ciuboțica cucului, brusturele, urzică...

Păpădia, planta miracol pentru sănătate
Propolisul calmează durerea de urechi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:40

Propolisul calmează durerea de urechi

Continuăm la Sănătos și verde traseul nostru săptămânal și descoperim cu această ocazie ce putem folosi pentru a...

Propolisul calmează durerea de urechi
Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul