Ascultă Radio Antena Satelor Live

Sănătatea pe locul întâi: cum să te menții energic și în formă

Auzim și vedem în toate sursele de informare promovarea activităților sportive, a alimentelor bio sau naturale și sugestii de îmbunătățire a traiului de zi cu zi.

11 Septembrie 2018, 14:13

Un stil de viață sănătos crește semnificativ calitatea vieții fiecăruia dintre noi. Dar oare care este metoda câștigătoare?

Importanța pe care o acordăm în primul rând sănătății noastre se reflectă în modul în care ne simțim zilnic. Odată cu trecerea anilor, starea generală, nivelul de energie și capacitatea organismului de a lupta cu factorii externi se schimbă.

Partea bună este că direcția acestei schimbări o poți stabili doar tu. În acest sens, află în continuare sugestii prin care să îți ajuți organismul să își mențină vitalitatea o perioadă cât mai lungă de timp.

Activitate fizică

Lipsa mișcării fizice perioade lungi de timp poate duce la probleme serioase de sănătate. Știai că orice activitate sportivă, chiar și mersul pe jos, conduce la o mai bună circulație a sângelui? Acest lucru este benefic pentru creier. Totodată, eliberarea de endorfine și formarea de noi neuroni, chiar și la o vârstă înaintată sunt două dintre cele mai importante efecte pe care le are mișcarea în viața noastră.

Iată doar câteva sugestii prin care să îți crești activitatea fizică: mers pe jos, alergat, mers cu bicicleta, înot, practicarea unui sport preferat, mersul în drumeții montane, utilizarea aparatelor de sport din parcuri publice etc. Practicarea unor hobby-uri precum: grădinărit, olărit, croșetat sau orice altă pasiune pe care ți-ai dorit dintotdeauna să o începi dar nu ai avut posibilitatea, duce la menținerea unei minți sănătoase și a unui creier activ. Așadar, ia în calcul schimbarea obiceiurilor mărunte în fiecare zi și oferă corpului tău activitatea sportivă de care are nevoie. Află în continuare cu ce poți începe.

Suplimente nutritive

Evoluția medicinei alternative de-a lungul timpului a scos la iveală produse naturale și, mai ales, efecte benefice și de durată apărute în urma consumului de adjuvanți. Ai posibilitatea să adaptezi o dietă complementară regimului tău alimentar. În acest fel îi oferi organismului tău nutrienții care nu se regăsesc tot timpul în alimentele consumate zilnic.

Poți avea un sistem imunitar imbatabil, oase puternice și o stare generală de bine, în urma administrării de suplimente nutritive potrivite pentru organismul tău. Având în vedere proveniența alimentelor pe care le consumăm și modul lor de procesare, administrarea de suplimente a devenit o necesitate în ziua de astăzi.

Produse pe bază de turmalină

Unele dureri fizice apar din cauze naturale sau în urma afecțiunilor iar altele sunt datorate exceselor. Medicamentele pot îndepărta durerea pe moment, însă pe termen lung problema de sănătate nu este de fapt rezolvată.

Turmalina este un cristal semiprețios mineral încărcat electric recunoscut la nivel global pentru proprietățile sale vindecătoare. Ea este benefică la nivelul sistemului nervos central, somnului, imunității și sistemului endocrin și poate fi folosită în ameliorarea durerilor musculare și articulare.

Mai mult, utilizată și la produse de uz general, aceasta acționează în mod direct asupra corpului, prin contactul direct cu pielea. Astfel de produse pot fi regăsite sub formă din seturi de centuri cu turmalină ce includ: centură abdominală și cervicală, genunchiere și dispozitive pentru articulații. Purtarea produselor pe bază de turmalină contribuie semnificativ la reducerea durerilor, relaxarea mușchilor, îmbunătățirea circulației sângelui și nu numai.

Prin urmare, niciodată nu este prea târziu să îți ajuți organismul să lupte împotriva pericolelor, durerilor și afecțiunilor. Nu uita că așa cum te simți în interior se vede în exterior, deci ai grijă de sănătatea ta în fiecare zi!

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde
Mușchi ca Popeye, cu spanac
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:37

Mușchi ca Popeye, cu spanac

Miroase a primăvară, la Sănătos și verde. Asta pentru că vă reamintesc cât este de important să consumăm legume și...

Mușchi ca Popeye, cu spanac