Ascultă Radio Antena Satelor Live

Se mănâncă sau nu coaja de banană? De ce este considerată un superaliment?

Coaja de banană conține multe substanțe utile, spun nutriționiștii britanici și americani.

Se mănâncă sau nu coaja de banană? De ce este considerată un superaliment?

23 Mai 2022, 11:32

In primul rand, contine o multime de fibre care regleaza activitatea intestinelor. De asemenea, este bogata in magneziu, potasiu, vitaminele A, C, B6, B12 si proteine.
Vitamina A este buna pentru dinti, oase si tesuturi moi, iar vitamina B6 imbunatateste sistemul imunitar al corpului, creierului si inimii. Regleaza nivelul zaharului din sange si imbunatateste starea de spirit. Vitamina B12 este importanta pentru creier si sistemul nervos, scrie DoctorC.ro.
Incă din 2011, oamenii de stiinta au raportat prezenta polifenolilor si carotenoidelor in cojile de banane, care accelereaza metabolismul.
Aproape nu are calorii. Iar fibrele au garantat o senzatie de satietate. Exista, de asemenea, dovezi ca scade colesterolul.
Oamenii de stiinta au descoperit recent serotonina in scoarta – un hormon care imbunatateste starea de spirit.
Exista, de asemenea, multa luteina, care previne dezvoltarea cataractei si a degenerescentei maculare.
Nutritionistii subliniaza ca bananele sunt de obicei tratate activ cu pesticide.
Prin urmare, ar trebui fie sa cumparati banane organice, fie sa le spalati cu grija. Coaja in sine poate fi folosita ca hrana gatita, uscata sau in smoothie-uri.

Foto: Pixabay

Desmodium, o plantă care ajută ficatul
Sanatos si verde 18 Noiembrie 2024, 13:16

Desmodium, o plantă care ajută ficatul

Ficatul este primul organ afectat de consumul de alcool. De fapt, 90% din alcoolul absorbit este filtrat de ficat. Alcoolul...

Desmodium, o plantă care ajută ficatul
8 recomandări alimentare pentru a vă stimula memoria
Sanatos si verde 08 Noiembrie 2024, 11:39

8 recomandări alimentare pentru a vă stimula memoria

Lacunele de memorie, dificultățile de învățare, lipsa de concentrare... toate acestea sunt probleme care pot apărea la orice...

8 recomandări alimentare pentru a vă stimula memoria
Exersarea memoriei în fiecare zi
Sanatos si verde 07 Noiembrie 2024, 11:36

Exersarea memoriei în fiecare zi

Începând cu vârsta de cincizeci de ani, orice pierdere de memorie este un motiv de îngrijorare și ne întrebăm dacă nu cumva...

Exersarea memoriei în fiecare zi
Te simți stresat și îți găsești confortul în mâncare? Cum să îți controlezi emoțiile
Sanatos si verde 06 Noiembrie 2024, 15:27

Te simți stresat și îți găsești confortul în mâncare? Cum să îți controlezi emoțiile

Mâncatul emoțional este un obicei comun, dar adesea dăunător, prin care mulți oameni își gestionează stresul, tristețea sau...

Te simți stresat și îți găsești confortul în mâncare? Cum să îți controlezi emoțiile
Memoria: 10 sfaturi pentru a o menține toată viața
Sanatos si verde 05 Noiembrie 2024, 11:31

Memoria: 10 sfaturi pentru a o menține toată viața

Încă de când ne-am născut, memoria a fost cel mai mare dușman al nostru. Deși este intim legată de dezvoltarea creierului...

Memoria: 10 sfaturi pentru a o menține toată viața
Ai 40 de ani - ce să faci pentru pielea ta
Sanatos si verde 03 Noiembrie 2024, 11:23

Ai 40 de ani - ce să faci pentru pielea ta

Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta se schimbă, la fel și nevoile ei. De la vârsta de 40 de ani, pierderea de apă și...

Ai 40 de ani - ce să faci pentru pielea ta
Cum să te oprești din mâncatul compulsiv
Sanatos si verde 26 Octombrie 2024, 15:14

Cum să te oprești din mâncatul compulsiv

Majoritatea dintre noi mâncăm ocazional peste măsură. Poate petreci o zi întreagă la mesele de sărbători, mănânci prea multe...

Cum să te oprești din mâncatul compulsiv
Cum să învingi răceala cu ajutorul alimentelor și a condimentelor naturale
Sanatos si verde 24 Octombrie 2024, 11:34

Cum să învingi răceala cu ajutorul alimentelor și a condimentelor naturale

În sezonul rece, răcelile devin frecvente și pot afecta starea generală de sănătate. Întărirea sistemului imunitar printr-o...

Cum să învingi răceala cu ajutorul alimentelor și a condimentelor naturale