Ascultă Radio Antena Satelor Live

Spanacul: 5 motive bune să-l mănânci după 50 de ani

După 50 de ani, corpul nostru suferă multe schimbări. Cum să-l răsfăț pentru a rămâne în formă? Dieta este una dintre cheile sănătății de vârf. Acesta este motivul pentru care te încurajăm să consumi acest aliment fabulos.

Spanacul: 5 motive bune să-l mănânci după 50 de ani
Foto: pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 26 Iunie 2023, 21:52

Spanacul este o legumă ocolită de mulți oameni. Cu toate acestea, ca toate legumele, este bună pentru sănătatea ta.
Din Caucaz până în farfuriile noastre
Spanacul este originar din Caucaz, un lanț muntos care separă Europa și Asia. În trecut, populațiile arabe l-au adus în Europa și au folosit această plantă minune pentru a trata durerile abdominale.
În ciuda reputației sale nemăgulitoare în rândul copiilor, Franța rămâne un mare consumator de spanac. Și cu atât mai bine pentru că, după cum vei descoperi, această mâncare este plină de beneficii. Dar de ce ar trebui să fie spanacul unul dintre aliații noștri ai sănătății după 50 de ani?

Îmbrățișează-ți noul corp
Fiecare etapă a vieții noastre este frumoasă de trăit. Este suficient să ne reajustăm modul de viață pentru a savura fiecare pas al acestuia. Cunoscându-vă corpul și mecanismele sale, puteți rămâne sănătos toată viața.
Care sunt schimbările majore în corpul nostru după 50 de ani?
Hormonii îți vor juca feste, mușchii tăi vor fi mai puțin tonifiați și vederea îți poate scădea.

Care sunt soluțiile la aceste schimbări?
Practicați o activitate fizică blândă și aveți o dietă sănătoasă.
Nu vă panicați ! După 50 de ani, este suficient să ai grijă în continuare de tine, prin consumul de alimente sănătoase. Spanacul este unul dintre acele super-alimente.
Cum să gusti această plantă de legume delicioasă?
Pentru o plăcere maximă a gustului, cel mai bine este să consumați spanac proaspăt. Le puteți păstra până la 3 zile la frigider.
Perfecte pentru anotimpurile calde, salatele de spanac sunt o necesitate!
Idee de reteta: o salata facuta cu spanac, nuci pecan, mere si feta cu ulei de masline, sare, piper si putin otet balsamic pentru asezonare.
Dar spanacul poate fi consumat și ca fel de mâncare fierbinte. Fiertă, spanacul va avea atât un gust pronunțat, cât și plăcut.
Idee de reteta: face lasagna vegetariana cu spanac, rosii cherry si mozzarella. Impresionează-ți oaspeții cu o rețetă gourmet și originală.
Acum că știi totul despre această legumă, te invităm să descoperi cele 5 motive pentru a o consuma după 50 de ani.

1) Un antioxidant natural
Consumând spanac, poți încetini îmbătrânirea celulelor tale.
2) Un aliment bogat în vitamina K
Mai puțin cunoscută decât omologii săi, vitaminele B și C, această vitamină vă păstrează sănătatea oaselor. Prin urmare, consumul acestei vitamine după 50 de ani este foarte important.
3) Completați cu potasiu
Spanacul conține potasiu, care este excelent pentru reglarea tensiunii arteriale.
4) Protejați-vă vederea
După cum știți până acum, vederea vă poate scădea după vârsta de 50 de ani. Spanacul este bogat în luteină, care ajută la combaterea bolilor oculare, cum ar fi cataracta.
5) Îmbunătățiți-vă tranzitul
După 50 de ani, cu siguranță simți că digestia ta este mai puțin bună. Datorită clorofilei prezente în spanac, poți spera în sfârșit să-ți faci ordine pe burtă.

Importanța alimentației echilibrate în îmbunătățirea sănătății mentale
Sanatos si verde 24 Aprilie 2024, 16:23

Importanța alimentației echilibrate în îmbunătățirea sănătății mentale

Studii recente demonstrează că legătura dintre alimentație și sănătatea creierului este mai puternică decât s-a crezut anterior.

Importanța alimentației echilibrate în îmbunătățirea sănătății mentale
Cum recunoști o criză de epilepsie?
Sanatos si verde 23 Aprilie 2024, 10:51

Cum recunoști o criză de epilepsie?

Știați că epilepsia este a doua cea mai frecventă cauză de consult la un neurolog, imediat după migrenă?

Cum recunoști o criză de epilepsie?
Păpădia, planta miracol pentru sănătate
Sanatos si verde 19 Aprilie 2024, 17:17

Păpădia, planta miracol pentru sănătate

Aprilie este o luna a plantelor ce pot veni în spijinul sănătății oamenilor. Păpădia, ciuboțica cucului, brusturele, urzică...

Păpădia, planta miracol pentru sănătate
Afinul și virtuțile lui
Sanatos si verde 19 Aprilie 2024, 10:22

Afinul și virtuțile lui

O boabă dulce și gustoasă, afinul (vaccinium myrtillus) este folosit ca plantă medicinală pentru tratarea diareei și a...

Afinul și virtuțile lui
Primula de seară, o plantă al cărei ulei esențial are virtuți nebănuite
Sanatos si verde 18 Aprilie 2024, 10:17

Primula de seară, o plantă al cărei ulei esențial are virtuți nebănuite

Bogat în acizi grași, uleiul de primulă comună de seară (Oenothera biennis) este folosit în mod tradițional pentru a...

Primula de seară, o plantă al cărei ulei esențial are virtuți nebănuite
Konjac: un tubercul din Japonia care ajută la slăbit
Sanatos si verde 17 Aprilie 2024, 10:12

Konjac: un tubercul din Japonia care ajută la slăbit

Konjac este o plantă ai cărei tuberculi conțin glucomanan, o fibră care are ca efect reducerea poftei de mâncare în timpul...

Konjac: un tubercul din Japonia care ajută la slăbit
Turmericul sau șofranul Indiei
Sanatos si verde 16 Aprilie 2024, 10:10

Turmericul sau șofranul Indiei

Turmericul (Curcuma longa sau C. domestica) este bogat în curcumină, un antioxidant puternic și un antiinflamator natural....

Turmericul sau șofranul Indiei
Ananasul și virtuțile lui
Sanatos si verde 15 Aprilie 2024, 10:07

Ananasul și virtuțile lui

Ananasul (Ananas comosus) a fost adesea prezentat ca fiind un fruct miraculos care ajută la combaterea celulitei și este...

Ananasul și virtuțile lui