Ascultă Radio Antena Satelor Live

Spanacul: 5 motive bune să-l mănânci după 50 de ani

După 50 de ani, corpul nostru suferă multe schimbări. Cum să-l răsfăț pentru a rămâne în formă? Dieta este una dintre cheile sănătății de vârf. Acesta este motivul pentru care te încurajăm să consumi acest aliment fabulos.

Spanacul: 5 motive bune să-l mănânci după 50 de ani
Foto: pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 26 Iunie 2023, 21:52

Spanacul este o legumă ocolită de mulți oameni. Cu toate acestea, ca toate legumele, este bună pentru sănătatea ta.
Din Caucaz până în farfuriile noastre
Spanacul este originar din Caucaz, un lanț muntos care separă Europa și Asia. În trecut, populațiile arabe l-au adus în Europa și au folosit această plantă minune pentru a trata durerile abdominale.
În ciuda reputației sale nemăgulitoare în rândul copiilor, Franța rămâne un mare consumator de spanac. Și cu atât mai bine pentru că, după cum vei descoperi, această mâncare este plină de beneficii. Dar de ce ar trebui să fie spanacul unul dintre aliații noștri ai sănătății după 50 de ani?

Îmbrățișează-ți noul corp
Fiecare etapă a vieții noastre este frumoasă de trăit. Este suficient să ne reajustăm modul de viață pentru a savura fiecare pas al acestuia. Cunoscându-vă corpul și mecanismele sale, puteți rămâne sănătos toată viața.
Care sunt schimbările majore în corpul nostru după 50 de ani?
Hormonii îți vor juca feste, mușchii tăi vor fi mai puțin tonifiați și vederea îți poate scădea.

Care sunt soluțiile la aceste schimbări?
Practicați o activitate fizică blândă și aveți o dietă sănătoasă.
Nu vă panicați ! După 50 de ani, este suficient să ai grijă în continuare de tine, prin consumul de alimente sănătoase. Spanacul este unul dintre acele super-alimente.
Cum să gusti această plantă de legume delicioasă?
Pentru o plăcere maximă a gustului, cel mai bine este să consumați spanac proaspăt. Le puteți păstra până la 3 zile la frigider.
Perfecte pentru anotimpurile calde, salatele de spanac sunt o necesitate!
Idee de reteta: o salata facuta cu spanac, nuci pecan, mere si feta cu ulei de masline, sare, piper si putin otet balsamic pentru asezonare.
Dar spanacul poate fi consumat și ca fel de mâncare fierbinte. Fiertă, spanacul va avea atât un gust pronunțat, cât și plăcut.
Idee de reteta: face lasagna vegetariana cu spanac, rosii cherry si mozzarella. Impresionează-ți oaspeții cu o rețetă gourmet și originală.
Acum că știi totul despre această legumă, te invităm să descoperi cele 5 motive pentru a o consuma după 50 de ani.

1) Un antioxidant natural
Consumând spanac, poți încetini îmbătrânirea celulelor tale.
2) Un aliment bogat în vitamina K
Mai puțin cunoscută decât omologii săi, vitaminele B și C, această vitamină vă păstrează sănătatea oaselor. Prin urmare, consumul acestei vitamine după 50 de ani este foarte important.
3) Completați cu potasiu
Spanacul conține potasiu, care este excelent pentru reglarea tensiunii arteriale.
4) Protejați-vă vederea
După cum știți până acum, vederea vă poate scădea după vârsta de 50 de ani. Spanacul este bogat în luteină, care ajută la combaterea bolilor oculare, cum ar fi cataracta.
5) Îmbunătățiți-vă tranzitul
După 50 de ani, cu siguranță simți că digestia ta este mai puțin bună. Datorită clorofilei prezente în spanac, poți spera în sfârșit să-ți faci ordine pe burtă.

De ce crapă și se usucă buzele și cum poți rezolva această problemă
Sanatos si verde 25 Iunie 2024, 12:43

De ce crapă și se usucă buzele și cum poți rezolva această problemă

Buzele crăpate pot fi nu doar inestetice, dar și dureroase uneori. Această problemă comună poate fi cauzată de expunerea la...

De ce crapă și se usucă buzele și cum poți rezolva această problemă
Suplimentele alimentare: Ce trebuie să știi despre promisiunile de pe etichete
Sanatos si verde 25 Iunie 2024, 12:15

Suplimentele alimentare: Ce trebuie să știi despre promisiunile de pe etichete

Suplimentele alimentare au devenit o parte integrantă a vieții moderne, promițând să completeze dietele noastre și să ne...

Suplimentele alimentare: Ce trebuie să știi despre promisiunile de pe etichete
Ciocolata neagră, deliciul care îți poate îmbunătății sănătatea
Sanatos si verde 25 Iunie 2024, 12:07

Ciocolata neagră, deliciul care îți poate îmbunătății sănătatea

Ciocolata neagră, un deliciu apreciat de mulți, nu este doar o plăcere gustativă, ci și un aliment cu multiple beneficii...

Ciocolata neagră, deliciul care îți poate îmbunătății sănătatea
Un aliat inedit pentru sănătatea inimii și reducerea riscului de cancer gastric
Sanatos si verde 25 Iunie 2024, 11:38

Un aliat inedit pentru sănătatea inimii și reducerea riscului de cancer gastric

Cartofii, adesea asociați cu alimentele de confort și preparatele culinare bogate în carbohidrați, au fost mult timp...

Un aliat inedit pentru sănătatea inimii și reducerea riscului de cancer gastric
Zece alimente pe care trebuie să le mâncaţi pe caniculă
Sanatos si verde 19 Iunie 2024, 13:54

Zece alimente pe care trebuie să le mâncaţi pe caniculă

Vara, dieta noastră este diferită de cea din timpul iernii - ar trebui să includă alimente mai uşoare, care conţin multe...

Zece alimente pe care trebuie să le mâncaţi pe caniculă
Sanatos si verde 16 Iunie 2024, 23:30

Cum îi ajutăm pe copii să se hidrateze?

Pentru copii, ca și pentru adulți, reflexul de a se hidrata regulat este esențial. Dar pentru a-i ajuta să crească așa cum...

Cum îi ajutăm pe copii să se hidrateze?
Plantele verii benefice sănătății
Sanatos si verde 07 Iunie 2024, 15:57

Plantele verii benefice sănătății

Plantele medicinale pot fi considerate, fără teama de a greși, o adevărată minune a naturii. Înainte ca medicina să evolueze,...

Plantele verii benefice sănătății
Sare contra răceală
Sanatos si verde 05 Iunie 2024, 11:32

Sare contra răceală

E sezonul virozelor și vrând nevrând nu prea putem fenta răcelile în această perioadă. Avem însă la îndemână multe remedii...

Sare contra răceală