Ascultă Radio Antena Satelor Live

Spanacul: 5 motive bune să-l mănânci după 50 de ani

După 50 de ani, corpul nostru suferă multe schimbări. Cum să-l răsfăț pentru a rămâne în formă? Dieta este una dintre cheile sănătății de vârf. Acesta este motivul pentru care te încurajăm să consumi acest aliment fabulos.

Spanacul: 5 motive bune să-l mănânci după 50 de ani
Foto: pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 26 Iunie 2023, 21:52

Spanacul este o legumă ocolită de mulți oameni. Cu toate acestea, ca toate legumele, este bună pentru sănătatea ta.
Din Caucaz până în farfuriile noastre
Spanacul este originar din Caucaz, un lanț muntos care separă Europa și Asia. În trecut, populațiile arabe l-au adus în Europa și au folosit această plantă minune pentru a trata durerile abdominale.
În ciuda reputației sale nemăgulitoare în rândul copiilor, Franța rămâne un mare consumator de spanac. Și cu atât mai bine pentru că, după cum vei descoperi, această mâncare este plină de beneficii. Dar de ce ar trebui să fie spanacul unul dintre aliații noștri ai sănătății după 50 de ani?

Îmbrățișează-ți noul corp
Fiecare etapă a vieții noastre este frumoasă de trăit. Este suficient să ne reajustăm modul de viață pentru a savura fiecare pas al acestuia. Cunoscându-vă corpul și mecanismele sale, puteți rămâne sănătos toată viața.
Care sunt schimbările majore în corpul nostru după 50 de ani?
Hormonii îți vor juca feste, mușchii tăi vor fi mai puțin tonifiați și vederea îți poate scădea.

Care sunt soluțiile la aceste schimbări?
Practicați o activitate fizică blândă și aveți o dietă sănătoasă.
Nu vă panicați ! După 50 de ani, este suficient să ai grijă în continuare de tine, prin consumul de alimente sănătoase. Spanacul este unul dintre acele super-alimente.
Cum să gusti această plantă de legume delicioasă?
Pentru o plăcere maximă a gustului, cel mai bine este să consumați spanac proaspăt. Le puteți păstra până la 3 zile la frigider.
Perfecte pentru anotimpurile calde, salatele de spanac sunt o necesitate!
Idee de reteta: o salata facuta cu spanac, nuci pecan, mere si feta cu ulei de masline, sare, piper si putin otet balsamic pentru asezonare.
Dar spanacul poate fi consumat și ca fel de mâncare fierbinte. Fiertă, spanacul va avea atât un gust pronunțat, cât și plăcut.
Idee de reteta: face lasagna vegetariana cu spanac, rosii cherry si mozzarella. Impresionează-ți oaspeții cu o rețetă gourmet și originală.
Acum că știi totul despre această legumă, te invităm să descoperi cele 5 motive pentru a o consuma după 50 de ani.

1) Un antioxidant natural
Consumând spanac, poți încetini îmbătrânirea celulelor tale.
2) Un aliment bogat în vitamina K
Mai puțin cunoscută decât omologii săi, vitaminele B și C, această vitamină vă păstrează sănătatea oaselor. Prin urmare, consumul acestei vitamine după 50 de ani este foarte important.
3) Completați cu potasiu
Spanacul conține potasiu, care este excelent pentru reglarea tensiunii arteriale.
4) Protejați-vă vederea
După cum știți până acum, vederea vă poate scădea după vârsta de 50 de ani. Spanacul este bogat în luteină, care ajută la combaterea bolilor oculare, cum ar fi cataracta.
5) Îmbunătățiți-vă tranzitul
După 50 de ani, cu siguranță simți că digestia ta este mai puțin bună. Datorită clorofilei prezente în spanac, poți spera în sfârșit să-ți faci ordine pe burtă.

10 plante medicinale care pot fi culese din flora spontană
Sanatos si verde 21 Iulie 2025, 13:35

10 plante medicinale care pot fi culese din flora spontană

România are un patrimoniu natural bogat în plante medicinale, datorită diversității ecosistemelor – de la pădurile montane...

10 plante medicinale care pot fi culese din flora spontană
Cele mai bune variante de mic dejun pentru scăderea hipertensiunii
Sanatos si verde 16 Iulie 2025, 12:02

Cele mai bune variante de mic dejun pentru scăderea hipertensiunii

Hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută este o problemă de sănătate frecventă care poate provoca complicaţii grave,...

Cele mai bune variante de mic dejun pentru scăderea hipertensiunii
Cum să ne "păcălim" creierul să adoarmă pe caniculă?
Sanatos si verde 15 Iulie 2025, 12:23

Cum să ne "păcălim" creierul să adoarmă pe caniculă?

Insomnia provocată de căldură dăunează grav organismului, dar există soluţii simple, fără aer condiţionat sau echipamente...

Cum să ne "păcălim" creierul să adoarmă pe caniculă?
Fructul benefic pentru vedere şi scăderea hipertensiunii arteriale
Sanatos si verde 02 Iulie 2025, 13:09

Fructul benefic pentru vedere şi scăderea hipertensiunii arteriale

Când sunt bine coapte, piersicile sunt dulci, zemoase şi irezistibile. Însă gustul lor nu este singurul motiv pentru care le...

Fructul benefic pentru vedere şi scăderea hipertensiunii arteriale
Alimentul principal în lupta împotriva cancerului de colon
Sanatos si verde 02 Iulie 2025, 13:05

Alimentul principal în lupta împotriva cancerului de colon

Prunele uscate se remarcă drept un aliment valoros care protejează intestinul şi reduce riscul de cancer de colon. Aceste...

Alimentul principal în lupta împotriva cancerului de colon
Elixirul natural pentru imunitate, articulaţii şi digestie
Sanatos si verde 02 Iulie 2025, 12:58

Elixirul natural pentru imunitate, articulaţii şi digestie

Combinaţia simplă de lămâie, ghimbir şi curcuma cu apă caldă consumată dimineaţa ajută la ameliorarea disconfortului...

Elixirul natural pentru imunitate, articulaţii şi digestie
6 remedii naturiste pentru rozacee
Sanatos si verde 01 Iunie 2025, 00:23

6 remedii naturiste pentru rozacee

Rozaceea este o afecțiune cronică a pielii, caracterizată prin roșeață persistentă, vase de sânge vizibile, inflamații și...

6 remedii naturiste pentru rozacee
Rostopasca, planta care vindecă. Intre tradiție și știință
Sanatos si verde 13 Mai 2025, 11:16

Rostopasca, planta care vindecă. Intre tradiție și știință

Rostopasca (Chelidonium majus) este una dintre cele mai cunoscute plante cu proprietăți curative, folosită de secole în...

Rostopasca, planta care vindecă. Intre tradiție și știință