Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gastronomie

Quinoa- o proteină sănătoasă
Gastronomie 08 Mai 2015, 09:44

Quinoa- o proteină sănătoasă

Multe persoane spun că quinoa este o cereală, dar de fapt este o sămânţă, originară din Muntii Anzi, de sute de ani. Este...

Quinoa- o proteină sănătoasă
Din deliciile lumii: castanele
Gastronomie 07 Mai 2015, 13:55

Din deliciile lumii: castanele

Castanul este un copac puternic şi misterios, ce poate atinge peste 30-40 de metri înălţime. Arbori foarte bătrâni pot ajunge...

Din deliciile lumii: castanele
4 metode de a găti corect și sănătos alimentele
Gastronomie 24 Aprilie 2015, 07:35

4 metode de a găti corect și sănătos alimentele

De fapt, tehnicile sanatoase de gatit nu sunt nicidecum dificile, nu ne cer un efort conside­rabil si, cu siguranta,...

4 metode de a găti corect și sănătos alimentele
Cartea de bucate a fiilor morți redeșteaptă gustul pentru viață al mamelor Israelului
Gastronomie 22 Aprilie 2015, 08:24

Cartea de bucate a fiilor morți redeșteaptă gustul pentru viață al mamelor Israelului

În fiecare an, la 22 aprilie, Israelul îi comemorează pe soldații săi căzuți în război și pe civilii care au fost victime ale...

Cartea de bucate a fiilor morți redeșteaptă gustul pentru viață al mamelor Israelului
Sfatul specialistului pentru masa de Paște
Gastronomie 07 Aprilie 2015, 06:50

Sfatul specialistului pentru masa de Paște

De Paşte, de pe mesele românilor, nu pot lipsi preparatele tradiţionale: ouăle roşii, cozonacul, pasca, dar, mai ales, carnea...

Sfatul specialistului pentru masa de Paște
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Gastronomie 21 Februarie 2015, 10:36

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Tradiţiile gastronomice sunt influenţate de multe ori de sărbătorile religioase, când se pregătesc mâncăruri şi preparate...

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Mâncăruri din Dobrogea. Musaca
Gastronomie 17 Februarie 2015, 11:15

Mâncăruri din Dobrogea. Musaca

Dobrogea are o zestre gastronomică diferită de cea a celorlalte provincii româneşti. Teritoriu aflat sub administrare otomană...

Mâncăruri din Dobrogea. Musaca
„Țestul din vatră nu se mută”! Mama Floarea și gustul pâinii omologate
Gastronomie 10 Februarie 2015, 22:25

„Țestul din vatră nu se mută”! Mama Floarea și gustul pâinii omologate

Mama Floarea este singurul producător omologat de pâine la țest. De loc din comuna Scărişoara, judeţul Olt, face pâine în...

„Țestul din vatră nu se mută”! Mama Floarea și gustul pâinii omologate
Supă-cremă „raw vegan”
Gastronomie 10 Februarie 2015, 10:41

Supă-cremă „raw vegan”

Ingrediente: 300 g roşii bine coapte, un ardei roşu, 50 g nuci caju, un sfert de dovlecel mic, curăţat de coajă, câteva...

Supă-cremă „raw vegan”
Prăjitură cu mere „raw vegan”
Gastronomie 10 Februarie 2015, 10:31

Prăjitură cu mere „raw vegan”

Ingrediente: Blat: 2 mere răzuite, 100 g de nuci măcinate, un morcov răzuit, 25 g pudră de scorţişoară; Umplutură: 100 g...

Prăjitură cu mere „raw vegan”
Rețeta de suflet. De la „crudivorism” la „raw vegan”
Gastronomie 10 Februarie 2015, 10:20

Rețeta de suflet. De la „crudivorism” la „raw vegan”

Cine îşi imaginează că dieta vegană fără foc (raw vegan) este o invenţie – şi o cucerire - a timpului pe care îl trăim, se...

Rețeta de suflet. De la „crudivorism” la „raw vegan”
Cârnați bănățeni
Gastronomie 08 Februarie 2015, 11:08

Cârnați bănățeni

În zestrea fiecărei bucătării există preparate tradiţionale, dar şi mâncăruri şi preparate care, ca şi vinurile, au o...

Cârnați bănățeni
Ciorbă ardelenească cu afumătură
Gastronomie 31 Ianuarie 2015, 10:38

Ciorbă ardelenească cu afumătură

Preparatele tradiţionale din Transilvania sunt mai bogate în grăsimi, carne şi condimente decât cele din alte provincii...

Ciorbă ardelenească cu afumătură
Salată de pește - sănătoasă și rapidă
Gastronomie 28 Ianuarie 2015, 05:00

Salată de pește - sănătoasă și rapidă

De cele mai multe ori apelăm la mâncăruri rapide, cu toate că știm că nu sunt tocmai sănătoase. Sub pretextul că nu vrem să...

Salată de pește - sănătoasă și rapidă
Guiaş ardelenesc
Gastronomie 26 Ianuarie 2015, 13:22

Guiaş ardelenesc

Pentru promovarea unei destinaţii turistice sau, pur şi simplu, a unei localităţi, unii întreprinzători recurg la organizarea...

Guiaş ardelenesc
Rețeta de suflet. Marea bucătărie uitată a Ardealului
Gastronomie 26 Ianuarie 2015, 05:51

Rețeta de suflet. Marea bucătărie uitată a Ardealului

Gastronomia Ardealului a fost, în istorie, unul dintre marile câştiguri ale artei culinare. Ceea ce avem de făcut este să...

Rețeta de suflet. Marea bucătărie uitată a Ardealului
Supa verde – remediul care ține cancerul la distanță
Gastronomie 12 Ianuarie 2015, 15:22

Supa verde – remediul care ține cancerul la distanță

Prepară-ți o rețetă de supă verde care ține la distanță cancerul de colon. Persoanele care au genele FADS1 și FADS2 sunt...

Supa verde – remediul care ține cancerul la distanță
Rețeta de suflet. Pilda pâinilor
Gastronomie 11 Ianuarie 2015, 08:00

Rețeta de suflet. Pilda pâinilor

Se spune că, odată, un călugăr era nemulţumit de sine, pentru că nu se putea stăpâni de la a mânca mult. Ceruse sfatul...

Rețeta de suflet. Pilda pâinilor
Plăcinta cu mere și multă scorțișoară de la Criț
Gastronomie 06 Ianuarie 2015, 10:39

Plăcinta cu mere și multă scorțișoară de la Criț

Pentru 8 persoane : Două ouă întregi, amestecate cu o cană de zahăr, o cană de ulei și o cană de lapte, făină cât cuprinde....

Plăcinta cu mere și multă scorțișoară de la Criț
Produse alimentare care nu expiră niciodată
Gastronomie 19 Octombrie 2014, 21:00

Produse alimentare care nu expiră niciodată

Fiecare avem în dulapurile din bucătărie produse alimentare de care am uitat şi nu mai suntem siguri dacă sunt în termen de...

Produse alimentare care nu expiră niciodată
Aurul roşu de pe masă
Gastronomie 21 August 2014, 21:00

Aurul roşu de pe masă

Beneficiază de milioane de consumatori în toată lumea, şi este unul dintre alimentele cele mai cunoscute şi mai iubite de pe...

Aurul roşu de pe masă