Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...
În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...
Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...
Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...
Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...
'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...
Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...
Carot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red şi prăjitura fantezie, frigărui de creveţi cu sos...
Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...
În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.
Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...
Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...
Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.
Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...
Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...
Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...
Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...
Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...
SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.
Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...
Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...
Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...
Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...
Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...
Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...
Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...
V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...
Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...
“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...
Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...
Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...
În veacul al X-lea, călătorul arab Fadlana consemna în notele sale de călătorie că bulgarii aveau pe masa lor tot felul de...
Mi-au atras atenţia nu demult două cărţi de bucate, publicate în condiţii grafice excelente, cu inserturi de imagini pe...
Răscolind prin rafturile de carte veche culinară, am dat peste volumaşul unei jurnaliste “de gastro” din anii interbelici.
Cererea de mici pentru minivacanţa de 1 Mai din acest an s-a majorat cu 30% faţă de anul trecut, estimează Asociaţia Română a...
Grill Fest este petrecerea anunţată de Primăria Constanţa pentru minivacanţa de 1 Mai, eveniment care se va desfăşura pe...
Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...
Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...
Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...
Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...
Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...
Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...
Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...
Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.
Gilmindi este o pâine prajită de casă comună în Asia Centrală. Este un fel de mâncare care poate fi găsit (și) în sudul...
Când supermarketurile au fost brusc goale în timpul pandemiei, a fost deosebit de important să ai o rezervă de alimente...
Pentru a rămâne sănătos și a-ți asigura o bătrânețe mai senină, dieta este unul dintre punctele cheie și factorii majori. În...
Este un pic cam lung dar foarte usor Iar acest ghimbir confiat va fi cu siguranta mai bun decat cel pe care il cumperi din...
Sincer, nu am auzit până acum de cineva căruia să nu-i placă Prăjitura cu iaurt. E delicioasă, se pregătește ușor și nici nu...
Prima dată am mâncat șuberek la turcoaicele din Medgidia, prietenele soacrei mele. Soacra mea, ardeleancă de fel, a facut...