Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gastronomie

Secretele bucătăriei româneşti: Pastramă de oaie
Gastronomie 07 Septembrie 2015, 06:39

Secretele bucătăriei româneşti: Pastramă de oaie

Este o tradiţie ca, la început de toamnă, la vremea culesului viei, românii să mănânce pastramă de oaie şi să bea must, zeama...

Secretele bucătăriei româneşti: Pastramă de oaie
Tort cu ciocolată şi pere
Gastronomie 07 Septembrie 2015, 06:33

Tort cu ciocolată şi pere

Pentru că toata lumea iubeşte ciocolata şi pentru că a venit sezonul perelor, vă prezentăm tortul cu ciocolată şi pere, dar...

Tort cu ciocolată şi pere
Supă de linte cu legume – 3 reţete simple
Gastronomie 04 Septembrie 2015, 06:37

Supă de linte cu legume – 3 reţete simple

Supele sunt cele mai sănătoase şi delicioase mâncăruri, aşa că va propunem să gătim astăzi supă cu linte.

Supă de linte cu legume – 3 reţete simple
Desert tropical cu iaurt şi mango
Gastronomie 04 Septembrie 2015, 05:37

Desert tropical cu iaurt şi mango

Când este cald afară, vrei un desert răcoritor, pe care îl poţi prepara rapid, folosind cât mai puţine ingrediente.

Desert tropical cu iaurt şi mango
Muşchiuleţ de porc cu sos de legume
Gastronomie 04 Septembrie 2015, 04:38

Muşchiuleţ de porc cu sos de legume

Timp de preparare: 40 de minute

Muşchiuleţ de porc cu sos de legume
Scoici în sos de vin alb
Gastronomie 03 Septembrie 2015, 04:31

Scoici în sos de vin alb

Timp de preparare: 25 de minute

Scoici în sos de vin alb
Coaste de porc la cuptor cu vin roșu
Gastronomie 02 Septembrie 2015, 07:01

Coaste de porc la cuptor cu vin roșu

Pentru masa de astăzi vă propunem să gătim coaste de porc la cuptor cu vin roșu, pe care le puteți servi cu garnitura preferată.

Coaste de porc la cuptor cu vin roșu
Salată cu porumb, avocado și fasole
Gastronomie 02 Septembrie 2015, 05:48

Salată cu porumb, avocado și fasole

O salată ideală conține câteva ingrediente și alimente extrem de sănătoase. Combinația de porumb, avocado și fasole este...

Salată cu porumb, avocado și fasole
Ciocolată de casă în zece minute
Gastronomie 02 Septembrie 2015, 04:59

Ciocolată de casă în zece minute

Ingrediente: 4 linguri de zahăr, o jumătate de cană de cacao, o cană de lapte, 50 g unt, 1 sticluţă esenţă de vanilie,...

Ciocolată de casă în zece minute
Tartă cu fructe la rece
Gastronomie 01 Septembrie 2015, 09:06

Tartă cu fructe la rece

Chiar dacă vara se apropie de final, încă nu vrei să pornești cuptorul pentru a prepara un desert.

Tartă cu fructe la rece
Înghețată de nuci caramelizate
Gastronomie 01 Septembrie 2015, 08:31

Înghețată de nuci caramelizate

Putem prepara și acasă înghețată foarte bună, nu ne ia mai mult de un sfert de oră (plus așteptatul…. cât stă în congelator)...

Înghețată de nuci caramelizate
Ciorbă de burtă. Reţetă clasică
Gastronomie 31 August 2015, 08:42

Ciorbă de burtă. Reţetă clasică

Ciorba a ajuns pe masa românilor dintr-un capriciu istoric, fiind fiartă, mai întâi, în ceaunele şi cazanele trupelor de...

Ciorbă de burtă. Reţetă clasică
Desert rece cu Nutella și zmeură
Gastronomie 31 August 2015, 06:58

Desert rece cu Nutella și zmeură

Când temperatura din termometre crește și vrei totuși să faci un desert, nu este indicat să dai drumul la aragaz.

Desert rece cu Nutella și zmeură
Gazpacho, supa rece de vară, rețetă tradițională spaniolă
Gastronomie 28 August 2015, 06:28

Gazpacho, supa rece de vară, rețetă tradițională spaniolă

Ultimul lucru pe care vrei să îl faci când este foarte cald afară este să gătești.

Gazpacho, supa rece de vară, rețetă tradițională spaniolă
Tort de banane cu ciocolată
Gastronomie 27 August 2015, 06:28

Tort de banane cu ciocolată

Tortul din clătite cu ciocolată, un desert delicios și foarte ușor de preparat. Ingredientele necesare pentru acest tort sunt...

Tort de banane cu ciocolată
Tocană de fasole verde
Gastronomie 27 August 2015, 06:16

Tocană de fasole verde

Tocana de fasole verde este o mâncare ușoară cu puține calorii și foarte sănătoasă.

Tocană de fasole verde
Dulceaţă de pepene
Gastronomie 26 August 2015, 06:25

Dulceaţă de pepene

Este vară şi este sezonul pepenilor, roşii şi galbeni. De obicei, pepenii sunt consumaţi ca atare, însă din ei se poate face...

Dulceaţă de pepene
Clafoutis cu vinete
Gastronomie 26 August 2015, 06:19

Clafoutis cu vinete

Clafoutis, celebrul desert franțuzesc, într-o variantă sărată, din nou cu vinete, obsesia sezonului!

Clafoutis cu vinete
Batoane Bounty
Gastronomie 25 August 2015, 11:28

Batoane Bounty

Timp de preparare: 60 minute

Batoane Bounty
Paste cu nuci la cuptor
Gastronomie 24 August 2015, 08:43

Paste cu nuci la cuptor

Ingrediente:

Paste cu nuci la cuptor
Ruladă de ciuperci cu cașcaval
Gastronomie 24 August 2015, 08:37

Ruladă de ciuperci cu cașcaval

Ingrediente

Ruladă de ciuperci cu cașcaval
Pui grecesc marinat
Gastronomie 24 August 2015, 07:35

Pui grecesc marinat

Timp de preparare: 45 min

Pui grecesc marinat
Risotto cu ciuperci şi pătrunjel
Gastronomie 21 August 2015, 05:26

Risotto cu ciuperci şi pătrunjel

Va prezentam astazi o reteta italiana, risotto cu ciuperci si patrunjel. Risotto este un orez de origine italiana cu bobul...

Risotto cu ciuperci şi pătrunjel
Carne de pui cu sparanghel
Gastronomie 19 August 2015, 06:07

Carne de pui cu sparanghel

Carne frageda de pui combinata cu sparanghel si legume este o idee excelenta pentru o masa mai deosebita in familie. Reteta...

Carne de pui cu sparanghel
Dulciuri turcești
Gastronomie 19 August 2015, 05:01

Dulciuri turcești

Farmecul Turciei nu consta doar in covoarele fin tesute, in bazarul mereu aglomerat al Istambulului, cu aromele sale...

Dulciuri turcești
Cum prepari cea mai delicioasă pizza vegetariană
Gastronomie 18 August 2015, 13:06

Cum prepari cea mai delicioasă pizza vegetariană

Pentru ca multi se dau in vant dupa pizza vegetariana, astazi va propunem sa pregatim o reteta de pizzda cu legume. La...

Cum prepari cea mai delicioasă pizza vegetariană
Pui cu sos de caise şi oţet balsamic
Gastronomie 18 August 2015, 06:49

Pui cu sos de caise şi oţet balsamic

Vă prezentăm un preparat delicios şi rafinat, ce combină gustul cărnii de pui cu gustul dulce al caiselor și cu cel acrișor...

Pui cu sos de caise şi oţet balsamic
Piept de rață în sos de portocale
Gastronomie 17 August 2015, 04:54

Piept de rață în sos de portocale

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta Piept de rata in sos de portocale, o...

Piept de rață în sos de portocale
Rulouri cu vinete și brânză la cuptor
Gastronomie 16 August 2015, 21:00

Rulouri cu vinete și brânză la cuptor

Rețetele cu vinete sunt inepuizabile. În cazul de față, vinetele joacă rolul de… clătite, se rulează și se umplu cu o cremă...

Rulouri cu vinete și brânză la cuptor
Vinete cu ou și brânză la cuptor
Gastronomie 14 August 2015, 07:28

Vinete cu ou și brânză la cuptor

Ingrediente:

Vinete cu ou și brânză la cuptor
Cremă de alune
Gastronomie 14 August 2015, 07:16

Cremă de alune

Ingrediente:

Cremă de alune
Blat de pizza fără făină
Gastronomie 14 August 2015, 05:07

Blat de pizza fără făină

Timp de preparare: 30 min

Blat de pizza fără făină
Aceasta este cea mai folosită mirodenie! Invaţă sa o foloseşti!
Gastronomie 11 August 2015, 06:07

Aceasta este cea mai folosită mirodenie! Invaţă sa o foloseşti!

Este unul dintre cele mai indragite mirodenii in prajituri, dulciuri, creme si ciocolata. Pe langa savoarea ei, vanilia are...

Aceasta este cea mai folosită mirodenie! Invaţă sa o foloseşti!
Vinete preparate în stil sicilian
Gastronomie 10 August 2015, 09:14

Vinete preparate în stil sicilian

Timp de preparare: 45 de minute

Vinete preparate în stil sicilian
Dovlecei marinați cu mentă
Gastronomie 10 August 2015, 08:29

Dovlecei marinați cu mentă

Învață cum să prepari singură dovlecei marinați cu mentă.

Dovlecei marinați cu mentă
Supă cremă de roșii cu parmezan
Gastronomie 10 August 2015, 08:08

Supă cremă de roșii cu parmezan

Supa cremă de roșii cu parmezan este o idee excelentă pentru întreaga familie pe care o puteți servi la masa de prânz.

Supă cremă de roșii cu parmezan
Salată țărănească
Gastronomie 07 August 2015, 06:47

Salată țărănească

Salata țărănească este un preparat foarte hrănitor și delicios.

Salată țărănească
Bruschete cu brânză de capră și sfeclă
Gastronomie 07 August 2015, 05:26

Bruschete cu brânză de capră și sfeclă

Pentru o gustare sau un aperitiv ușor de vară, poți combina ingrediente proaspete și în doar câteva minute vei avea o masă...

Bruschete cu brânză de capră și sfeclă
Friptură de pui cu legume la cuptor
Gastronomie 06 August 2015, 04:29

Friptură de pui cu legume la cuptor

Friptura de pui cu legume la cuptor, este o rețetă simplă dar gustoasă și care este preferată de foarte multe persoane.

Friptură de pui cu legume la cuptor
Ruladă aperitiv
Gastronomie 05 August 2015, 07:49

Ruladă aperitiv

Timp de preparare: 35 de minute

Ruladă aperitiv
Idei de rețete cu dovlecei
Gastronomie 04 August 2015, 06:26

Idei de rețete cu dovlecei

Anotimpul cald este scuza perfectă pentru a-ți schimba complet alimentația și pentru a avea un stil de viață mult mai sănătos.

Idei de rețete cu dovlecei
Tort negresă cu bezea, zmeură și afine
Gastronomie 04 August 2015, 04:44

Tort negresă cu bezea, zmeură și afine

A venit rândul fructelor de pădure, implicate într-o combinație ‘mortală': blatul de negresă și bezeaua! Ideal pentru a...

Tort negresă cu bezea, zmeură și afine
Cornete cu mere și pere în sos de miere
Gastronomie 28 Iulie 2015, 06:39

Cornete cu mere și pere în sos de miere

Pentru cornete cu mere și pere în sos de miere ai nevoie de de șase clătite mici.

Cornete cu mere și pere în sos de miere
Tartă cu afine
Gastronomie 27 Iulie 2015, 06:19

Tartă cu afine

Timp de preparare: 35 de minute

Tartă cu afine
Rețeta care-nvinge canicula, inventată de Jamie Oliver
Gastronomie 24 Iulie 2015, 08:16

Rețeta care-nvinge canicula, inventată de Jamie Oliver

Este rețeta despre care zice că-i „răcorește zilele de vară”. Zilelel caniculare, cum sunt acestea de acum, care te fac să...

Rețeta care-nvinge canicula, inventată de Jamie Oliver
Fasole cu nuci și broccoli
Gastronomie 23 Iulie 2015, 08:28

Fasole cu nuci și broccoli

O cină ușoară atât la preparat cât și la digerat: rapid, delicios și simplu.

Fasole cu nuci și broccoli
Delicioasele paste, originea și istoria lor
Gastronomie 23 Iulie 2015, 06:32

Delicioasele paste, originea și istoria lor

Fie că sunt spaghete, penne, linguini, vermicelli, ravioli sau tortellini, pastele fac parte din deliciile pe care turiștii...

Delicioasele paste, originea și istoria lor
Mâncare picantă de vită cu orez
Gastronomie 23 Iulie 2015, 04:49

Mâncare picantă de vită cu orez

Timp de preparare: 35 de minute

Mâncare picantă de vită cu orez
Pui cu șunculiță afumată, măsline și lămâie
Gastronomie 23 Iulie 2015, 04:23

Pui cu șunculiță afumată, măsline și lămâie

O masă ceva mai ‘carnivoră’, ușor de ‘asamblat’ și apoi, cuptorul face toată treaba…

Pui cu șunculiță afumată, măsline și lămâie
Cremă de ţelină şi cartofi
Gastronomie 22 Iulie 2015, 07:06

Cremă de ţelină şi cartofi

Toti adoram supe cremă.

Cremă de ţelină şi cartofi
Crumble cu pară și fructe de pădure, desert la microunde
Gastronomie 22 Iulie 2015, 05:47

Crumble cu pară și fructe de pădure, desert la microunde

Atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție și vrei totuși ceva dulce, poți să prepari rapid un desert la microunde, în...

Crumble cu pară și fructe de pădure, desert la microunde