Ascultă Radio Antena Satelor Live

Festivalul Părădăicilor, la Macea

Dacă arădenii doresc să se întâlnească au posibilitatea să meargă la Macea unde are loc cea de a X-a ediție a Festivalului Părădăicilor! Trei zile savuroase, pentru vara de care să-ți amintești mereu, cu fiecare roșie bine coaptă!

06 Iulie 2018, 20:01

In acest sfarsit de saptamana, ca o recunoastere a meritului ca de zeci de ani de zile oamenii locului s-au incapatanat sa cultive rosii la castelul Csernovitz din localitatea Macea, situat la 25 de Arad, mai multi producatori de părădăici vin cu productia lor pentru a arata vizitatorilor ce este gustos si bio, paradaica de Macea, la festivalul dedicat acestui aliment care nu trebuie sa lipseasca de pe masa românului.

Festivalul debuteaza vineri cu un concurs de pescuit urmand ca sambata sa aiba loc concursul de ciclism «Festivalul Paradaicilor – Pe Biciclete», pe ruta Macea – Grăniceri – Macea, pe un traseu de 37 km .

Pentru ziua de duminica, organizatorii au pregatit o expoziție de produse tradiționale aradene dar și a paradaicilor macene, ce se va desfasura sub sloganul „Festivalul Paradaicilor – în Expoziție”. Totul va avea loc la Castelului Csernovics din Macea unde un program artistic va intregi atmosfera verde din parcul botanic al castelului.

IOAN SUCIU

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras