Ascultă Radio Antena Satelor Live

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti.

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Foto: Pixabay

15 Iunie 2023, 22:07

Timp de trei zile, numeroşi producători de profil, mai multe cherhanele, restaurante cu specific pescăresc, renumiţi maeştri bucătari şi crame dobrogene îi aşteaptă pe turişti şi pe constănţeni cu preparate şi vinuri.
Programul pentru vineri şi sâmbătă este următorul:
Vineri, 16 iunie:
16:00 - 17:00 Corul Reabina Ghindăreşti
17:00 - 17:20 Ansamblul de dans al comunităţii Lipovene - "žGaluboe More"ť
17:20 - 17:40 Ansamblul de dans al comunităţii Tătare - "žQarasu"ť
17:40 - 18:00 Ansamblul de dans al UDTR - "žFidanlar"ť
18:00 - 18:20 Ansamblul de dans al comunităţii Aromâne - "žIholu"ť
18:20 - 18:40 Ansamblul de dans al comunităţii Elene
18:40 - 19:30 Mircea Cazan
19:30 - 20:30 Nikolaos Papadopoulos
20:30 - 21:15 Viorica Macovei
21:15 - 22:00 Valentin Sanfira
Sâmbătă, 17 iunie:
11:30 - 12:15 Scenă de teatru - Căluţul de mare
15:00 - 17:00 DJ
17:30 - 18:00 Ansamblul Folcloric "žRomâncuţa"ť Cumpăna
18:00 - 19:00 Ionuţ Galani & Ansamblul Asteria
19:00 - 20:00 Taraful Lătăreţu
20:00 - 21:00 Stelu Enache & Ovidiu Lipan Ţăndărică
21:00 - 22:00 Taraful Cleante.

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina