Ascultă Radio Antena Satelor Live

Reteta zilei

Crap cu roșii (rețetă de pe balta Greaca)
Reteta zilei 13 Februarie 2015, 09:18

Crap cu roșii (rețetă de pe balta Greaca)

Li se spunea candva... „plamanii Dunarii”. Erau acele alveole de apa prin care fluviul „respira primavara ori toamna, cand...

Crap cu roșii (rețetă de pe balta Greaca)
Tolstolob umplut (rețetă de la mănăstirea basarabeană Hârjăuca)
Reteta zilei 01 Februarie 2015, 07:24

Tolstolob umplut (rețetă de la mănăstirea basarabeană Hârjăuca)

La Harjauca, pe Valea Ichelului, in Basarabia, manastirea veche de trei veacuri, am găsit-o pe Valentina Podgurschii, cea...

Tolstolob umplut (rețetă de la mănăstirea basarabeană Hârjăuca)
Potârnichi boierești (rețetă din alte timpuri)
Reteta zilei 28 Ianuarie 2015, 06:27

Potârnichi boierești (rețetă din alte timpuri)

Potârnichile! Păsăruici mari abia cât pumnul unui bărbat învățat cu munca la cîâmp ori la pădure. „Orătanie” la care nu avea...

Potârnichi boierești (rețetă din alte timpuri)
Saramură de pui (rețetă de neam bun, din Oltenia)
Reteta zilei 26 Ianuarie 2015, 05:52

Saramură de pui (rețetă de neam bun, din Oltenia)

Sfarsitul verii, in Oltenia... O gospodarie ca toate celelalte, cu toate ale ei, cu o umbra de vita, cu doi meri vajnici de...

Saramură de pui (rețetă de neam bun, din Oltenia)
„Tusnád libamell” (Piept de gâscă preparat ca la Tușnad)
Reteta zilei 25 Ianuarie 2015, 12:05

„Tusnád libamell” (Piept de gâscă preparat ca la Tușnad)

Într-o istorie a gastronomiei maghiare, în care am găsit o foarte interesantă teorie legată de poziţia bucătăriei din Ardeal...

„Tusnád libamell” (Piept de gâscă preparat ca la Tușnad)
La cuptor și „în solzii lui” - două rețete de crap din cartea lui Bacalbașa
Reteta zilei 21 Ianuarie 2015, 09:03

La cuptor și „în solzii lui” - două rețete de crap din cartea lui Bacalbașa

Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de...

La cuptor și „în solzii lui” - două rețete de crap din cartea lui Bacalbașa
Piept de rață la cuptor, cu varză acră (rețetă de la Hanul Ancuței)
Reteta zilei 21 Ianuarie 2015, 05:24

Piept de rață la cuptor, cu varză acră (rețetă de la Hanul Ancuței)

Este o reţetă foarte îndrăgită pe plaiurile răzeşilor, carnea de raţă potrivindu-se cel mai bine cu o varză călită acrişoară....

Piept de rață la cuptor, cu varză acră (rețetă de la Hanul Ancuței)
Ciorbă rădăuțeană (o rețetă cu legendă)
Reteta zilei 20 Ianuarie 2015, 06:28

Ciorbă rădăuțeană (o rețetă cu legendă)

Toate mâncărurile au o legendă a lor, numai că unele sunt atât de vechi, încât au fost uitate de mult. Alteori au uitat să...

Ciorbă rădăuțeană (o rețetă cu legendă)
Gogoși „Casă de viespe” (rețeta Mariei Maurer)
Reteta zilei 18 Ianuarie 2015, 06:59

Gogoși „Casă de viespe” (rețeta Mariei Maurer)

In vreme ce pregateam pentru tipar editia noua din "Cartea de bucate" a Mariei Maurer (1847), am fost intrebata cu ce se...

Gogoși „Casă de viespe” (rețeta Mariei Maurer)
Plăcintă dobrogeană (două rețete cu dichis)
Reteta zilei 17 Ianuarie 2015, 19:44

Plăcintă dobrogeană (două rețete cu dichis)

"Placinta dobrogeana cu branza e numai una, n-are zahar, si se mananca numai cu iaurt." Da, dar retetele sunt mai multe. Iar...

Plăcintă dobrogeană (două rețete cu dichis)
Ruladă cu brânză și stafide (rețetă rucăreană)
Reteta zilei 17 Ianuarie 2015, 06:33

Ruladă cu brânză și stafide (rețetă rucăreană)

Când am trecut de poarta Palatului Elisabeta, nici nu bănuiam experienţa inedită de care voi avea partea. Pornind de la...

Ruladă cu brânză și stafide (rețetă rucăreană)
Morcovi pentru zi de post (rețete din „Dictatura gastronomică”)
Reteta zilei 16 Ianuarie 2015, 19:30

Morcovi pentru zi de post (rețete din „Dictatura gastronomică”)

Este zi post şi, avea să îmi spună unul dintre amicii mei, istoricul literar Mircea Coloşenco, "teama cea mare a gospodinei...

Morcovi pentru zi de post (rețete din „Dictatura gastronomică”)
Ciorbă de „raci” umpluți (rețetă din Licuriciu)
Reteta zilei 15 Ianuarie 2015, 02:34

Ciorbă de „raci” umpluți (rețetă din Licuriciu)

„Racii” (ardei roșii, ziși și „ardei țigănești”, asemănători cu kapia, dar cu coaja mai subțire) se bagă în apă caldă să se...

Ciorbă de „raci” umpluți (rețetă din Licuriciu)
Brânzoaice de Brăila, după rețeta lui Radu Anton Roman
Reteta zilei 11 Ianuarie 2015, 11:50

Brânzoaice de Brăila, după rețeta lui Radu Anton Roman

Nu este o plăcintă umplută. Și, cu toate că e „de Brăila”, această rețetă aduce mult cu o variantă la „mlechnița”...

Brânzoaice de Brăila, după rețeta lui Radu Anton Roman
Ștrudel de mere - rețetă veche săsească, din Criț
Reteta zilei 10 Ianuarie 2015, 05:52

Ștrudel de mere - rețetă veche săsească, din Criț

Avea dreptate un prieten. Daca vrei sa-ti faci pofta de mancare, stai si priveste pentru cateva minute vitrina unei...

Ștrudel de mere - rețetă veche săsească, din Criț
Poroniu, ca pe Arieș
Reteta zilei 09 Ianuarie 2015, 08:00

Poroniu, ca pe Arieș

Pe Valea Arieşului, socăciţele se mândresc cu preparatele lor deosebite de cele pregătite în alte părţi ale judeţului Alba,...

Poroniu, ca pe Arieș
Sac de cenuşă (rețetă veche din Rimetea)
Reteta zilei 08 Ianuarie 2015, 02:00

Sac de cenuşă (rețetă veche din Rimetea)

Înainte de a se numi Rimetea, satul a purtat alte trei nume, care amintesc de cele trei etnii ce sunt legate de istoria lui....

Sac de cenuşă (rețetă veche din Rimetea)