Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cartofi cu ardei la cuptor (rețetă de post)

Rigorile postului se cer respectate... măcar în unele privințe, în ce privește carnea și brânzeturile, căci la lingura de ulei din fierturile noastre mai greu renunțăm. E și cazul acestei rețete de mâncare de cartofi cu legume care să ne aducă, măcar prin gust, promisiunea verii.

21 Martie 2015, 09:07

Ai trebuință de: 500 gm carofi, o ceapă, un ardei gras (roșu), o linguriță de muștar, pastă de tomate, pătrunjel verde, 300 ml apă sau supă de legume, untdelemn, sare, piper.

Cartofii se curăță, se spală și se taie felii. Ceapa se toacă mărunt și se călește puțin în untdelemn, adăugându-se și feliile de cartofi. Când ceapa devine sticloasă, se va pune și ardeiul, tăiat cubulețe, turnându-se deasupra supa de legume (sau apă caldă). Se lasă să fiarbă până ce se înmoaie ardeii, iar dacă mai e nevoie se completează cu puțină supă (sau apă) caldă. Lași pe foc, cu flacără mijlocie, până ce fierb cartofii, după care adaugi pasta de tomate și condimentezi cu sare și piper.

Pentru tușa finală, se dă vasul la cuptor, 10-15 minute. Se presară pătrunjel verde, tocat cât de mărunt se poate, și se duce la masă.

- rețetă culeasă de Simona Lazăr din satul Mihai Viteazul, județul Călărași

Alte rețete recomandate:

{module 740}

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 28 Aprilie 2024, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Reteta zilei 26 Aprilie 2024, 18:51

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește

Duminica Floriilor este ultima dintre (puținele) „dezlegări la pește” pe care creștinul practicant le are în acest post al...

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
Reteta zilei 01 Martie 2024, 11:26

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare

Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată...

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Reteta zilei 27 Ianuarie 2024, 06:48

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)

Inca din primele carti de bucate care apar in Romania secolului al XIX-lea, gasim retete care folosesc drept ingredient...

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Reteta zilei 07 Ianuarie 2024, 09:16

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Reteta zilei 06 Ianuarie 2024, 08:42

Pâinea de Bobotează și tradiția ei

Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...

Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat