Rețeta zilei - Crochete de carne
Pregătite din carne slabă - de pasăre sau de vită - aceste crochete pot fi aduse pe masă atât ca antreu, cât și ca fel principal și chiar ca gustare.
Articol de Simona Lazăr, 26 Noiembrie 2023, 20:40
Ingrediente: 400 g carne slabă fiartă (de pasăre sau de vită), doi morcovi (fierți), 4 cartofi (fierți în coajă și decojiți), 2 linguri de ulei, 2 albușuri, verdeață (pătrunjel, mărar, coriandru verde etc.), sare, piper; facultativ: cașcaval ras, pesmet.
Mod de preparare: Dați carnea prin mașina de tocat, la fel și legumele. Amestecați cu albușul bătut spumă și cu verdeață (după gust), adăugați sare și piper. Se pune la fiert, într-o cratiță, apă cu ulei și sare. Din compoziția obținută înainte se modelează crochete, care se fierb în apă. Pentru servire, puteți să tăvăliți crochetele în cașcaval ras, de exemplu, ori în pesmet.