Ascultă Radio Antena Satelor Live

Beneficiile polenului crud monoflor

Polenul, folosit încă din Antichitate ca medicament şi ca factor de întinerire, este o componentă importantă a apiterapiei. Excelent tonic, energizant şi antianemic, vitaminizant şi mineralizant, polenul crud combate stările de oboseală, înlăturând surmenajul fizic şi intelectual.

07 Decembrie 2014, 22:00

Pe lângă binecunoscutul polen poliflor, Apiland vă oferă acum, din zonele de deal şi de munte ale Transilvaniei, alte 7 sortimente de polen crud monoflor de cea mai bună calitate.

Într-o lume asaltată de stres şi poluare, în care alimentaţia este de cele mai multe ori inadecvată, polenul este remediul natural de care avem nevoie pentru o viaţă cât mai sănătoasă. Polenul crud este un aliment "viu", care, faţă de polenul uscat, are în plus lactofermenţi ce ajută la regenerarea florei intestinale, enzime, bacterii benefice şi antioxidanţi. Contribuie la buna funcţionare a inimii, calmează ameţelile, palpitaţiile şi angina pectorală, reglează colesterolul, fortifică reţeaua capilară şi este eficient în flebite şi împotriva varicelor. Ajută la ameliorarea afecţiunilor oculare şi a diferitelor afecţiuni ale ficatului, fiind recomandat şi în cazul diverselor afecţiuni ale aparatului respirator. Frumuseţea, aspectul tineresc şi luminozitatea tenului au în egală măsură de câştigat din folosirea polenului în creme, măşti cosmetice şi diverse loţiuni.

Polenul crud se păstrează la congelator, dar nu îngheaţă, datorită conţinutului scăzut de apă (aproximativ 8-10%), fapt ce permite consumarea imediată după ce a fost scos din congelator.

La Apiland, acest produs uimitor al stupului este păstrat în forma sa naturală, crudă, pură şi neprelucrată, pentru a garanta eficienţa terapeutică maximă.
Compania Apiland vă oferă următoarele sortimente de polen crud:

Polen crud de salcie – rar şi destul de greu de obţinut, mai este numit şi "perla polenurilor". Protejează conjunctiva şi corneea, prevenind cataracta sau degenerescenţa maculară legată de vârstă. Fiind foarte bogat în acid folic (vitamina B9), creşte fertilitatea şi asigură protecţia embrionului în timpul sarcinii.

Polen crud de trandafir sălbatic – excelent tonifiant, fortifiant, energizant şi antianemic, este indicat pentru combaterea oboselii cronice. Ajută la reglarea tranzitului intestinal şi la prevenirea inflamaţiilor colonului.

Polen crud de păducel – reduce depunerile de grăsime de pe pereţii arterelor sau din alte ţesuturi, ajutând astfel la scăderea nivelului de colesterol. Contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi este un bun aliat în curele de slăbire.

Polen crud de castan dulce şi mur – este un excelent antioxidant, previne demineralizarea şi asigură echilibrul sistemului nervos, fiind recomandat în stări de anxietate sau depresie uşoară.

Polen crud de prun – are acţiune benefică asupra stomacului, bilei, ficatului şi normalizează apetitul alimentar. Încetineşte procesele de îmbătrânire, creşte capacitatea de concentrare, îmbunătăţeşte memoria şi întreţine frumuseţea tenului.

Polen crud de măr – ajută organismul să se apere de infecţiile microbiene. Conţinutul ridicat de polifenoli îi conferă o mare putere antioxidantă. Este o veritabilă sursă de energie pentru organism şi contribuie la întărirea şi protecţia miocardului.

Polen crud de iarbă neagră – stimulează buna funcţionare a rinichilor, asigurând astfel detoxifierea organismului. Îmbunătăţeşte capacitatea de memorare, previne pierderile osoase, are acţiune benefică asupra tiroidei şi ajută la tratarea hemoroizilor şi a varicelor.

Polen crud poliflor – contribuie la regenerarea florei intestinale. Datorită conţinutului ridicat de vitamine B, proteine şi minerale, suplineşte carenţele alimentare. Reduce oboseala cronică, redă optimismul şi vitalitatea, fiind indicat în special persoanelor supuse la stres sau care se află în convalescenţă.

Copii supraponderali: 4 reguli pentru a slăbi și a te simți mai bine
Sanatos si verde 13 Martie 2024, 18:20

Copii supraponderali: 4 reguli pentru a slăbi și a te simți mai bine

Dr. Vincent Boggio, de la Spitalul Universitar din Dijon, a elaborat o metodă destinată părinților și copiilor lor...

Copii supraponderali: 4 reguli pentru a slăbi și a te simți mai bine
7 cereale cu indice glicemic scăzut, pentru dieta diabeticilor
Sanatos si verde 07 Martie 2024, 19:17

7 cereale cu indice glicemic scăzut, pentru dieta diabeticilor

Orezul este un aliment de bază în multe țări din întreaga lume, iar orezul basmati integral poate fi benefic pentru...

7 cereale cu indice glicemic scăzut, pentru dieta diabeticilor
Alimente care combat îmbătrânirea prematură și mențin vitalitatea
Sanatos si verde 07 Martie 2024, 12:25

Alimente care combat îmbătrânirea prematură și mențin vitalitatea

Într-o lume în care ritmul de viață este rapid și stresant, adoptarea unui regim alimentar sănătos poate fi cheia pentru a ne...

Alimente care combat îmbătrânirea prematură și mențin vitalitatea
Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:26

Pește pentru un risc mai mic de depresie

Alimentele care asigura longevitatea organismului și care sunt capabile să-i dea acestuia tot ce are nevoie pentru a...

Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:22

Roșii cu antioxidant

Nu uităm nici de roșii în săptămâna alimentelor extrem de sănătoase, la Sănătos și verde. Aici mă refer și la...

Roșii cu antioxidant
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:18

Nuci pentru inimă

Astăzi, la Sănătos și verde, vă recomand sa nu evitați nucile, ba chiar dimpotrivă - să le consumați deseori. Pentru că...

Nuci pentru inimă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:13

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă

Super alimentele sunt vedetele săptămânii la Sănătos și verde. Vă povestesc despre produsele care nu ar trebui să ne...

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:08

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată

Sănătos și verde săptămâna aceasta cu alimente minune. Este vorba despre acele produse atât de benefice pentru...

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată