Beneficiile cojilor de ouă asupra sănătății. Motive pentru care nu ar trebui să le mai arunci
Ouăle sunt incluse în topul produselor alimentare sănătoase. Este destul de surprinzător faptul că mulți dintre noi nu suntem conștienți de faptul că, cojile de ouă sunt la fel de hrănitoare ca oul în sine, dacă nu chiar mai mult! Mulți oameni aruncă cojile de ouă imediat după ce le gătesc. Aceste coji sunt printre cele mai bogate ingrediente în calciu. De fapt, aproximativ 90% din înveliș este constituit din calciu.
15 Februarie 2017, 11:56
De asemenea, există o mulțime de minerale, cum ar fi fosfor, magneziu, sodiu, siliciu, fier și potasiu sau aminoacizi, cum ar fi cisteină, metionină și lizină, care sunt esențiale pentru sănătate. (PM)
Cum ajuta exact coaja de ou la imbunatatirea sanatatii?
Calciul din cojile oualor ajuta la intarirea oaselor, ajuta maduva din oase sa produca mai multe globule sanatoase, ajuta la prevenirea osteoporozei si, in plus, s-a dovedit ca reduce nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale.
Pentru o sanatate mai buna ia cinci coji de oua si transforma-le in pudra. Apoi, adauga pudra in trei litri de apa si lasa amestecul timp de o saptamana in frigider pentru ca totul sa se dizolve. Poti adauga putin suc de lamaie (pentru gust). Apoi consuma zilnic 2-3 pahare din mixtura.
Daca adaugi praf din coji de oua la un litru de lapte cald vei avea un adevarat medicament pentru tratarea ulcerelor si mentinerea unui sistem digestiv sanatos.
In orice situatie in care ai nevoie de calciu, coaja de ou este solutia pe care natura ti-o ofera pentru rezolvarea deficientei de calciu din organism.