Cojile de nucă și efectele lor miraculoase asupra organismului
Miezul de nucă are în componență o sinteză de substanțe nutritive care aduc beneficii pe termen lung asupra stării de sănătate. Însă puțini știu că și cojile acestora reprezintă o adevărată sursă de sănătate.
28 Decembrie 2016, 16:30
Cojile de nucă administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și la subțierea sângelui îngroșat, la întărirea imunității, la îmbunătățirea funcției ficatului și a tranzitului intestinal, la calmarea tusei, la ameliorarea și tratarea afecțiunilor digestive, a diabetului și hipertensiunii.
Acestea au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.
Ceaiul din coji de nucă este deasemenea indicat persoanelor care suferă de avitaminoze, celor cu deficiență de calciu sau celor cu imunitatea scăzută.
Iată câteva remedii cu ceai din coji de nuci:
1. Ceai din coji de nucă pentru afecțiunile stomacului
Se prepară o infuzie din membranele uscate (pereții interni care despart miezul) a patru nuci și o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat o oră, apoi se strecoară și se ia câte o lingură dimineața, pe stomacul gol.
2. Sirop din coji de nuci verzi pentru imunitate
Se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt, și un litru de apă. Se pune amestecul pe foc și se fierbe 10 minute, apoi se adaugă câteva cuișoare. Se lasă la răcit, se strecoară și la final se adaugă 1 kg de zahăr tos sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriță de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.
3. Macerat de nuci pentru curățarea sângelui
Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de țuică. Se ia câte o lingură de macerat, dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.
4. Decoct din coji de nucă pentru tuse
Decoctul se prepară dintr-o mână de coji de nucă la două căni cu apă. Se fierbe timp de zece minute, se strecoară, se lasă la răcit și se bea neîndulcit. Pentru un efect și mai puternic, se pot adăuga și câteva coji de ceapă.