Ascultă Radio Antena Satelor Live

Speranțe susținute în lupta cu cancerul. Fructul de origine australiană care distruge instant celulele canceroase

Fructele "blushwood" provin dintr-un arbore foarte rar, care poate fi găsit într-un singur loc în lume și anume în pădurile tropicale din North Queensland, Australia. Decoperirea acestor fructe a revoluționat lumea medicală, care a dedicat ani intregi cercetărilor compusului absolut incredibil extras din acest fruct, care are capacitatea de a distruge rapid celulele canceroase.

20 Ianuarie 2016, 11:13

Rezultatele ultimului studiu australian, care a analizat timp de 8 ani sămânța acestui fruct, i-au uimit chiar și pe cercetători. Fructul acestui arbust, de culoare galben închis conține un compus extrem de eficient în lupta cu cancerul, fără efecte secundare. Mai mult decât atât, compusul care se găsește în semințele dure din interiorul fructului, surprinde atât prin puterea și eficiența sa, cât și prin rapiditatea cu care acționează la nivel celular. Această substanță, trecută printr-un proces de purificare complicată, începe să lucreze în 5 minute de la administrare, făcând ca melanomul și tumorile canceroase să dispară în doar câteva zile.

Cercetarea condusă de dr. Glen Boyle, de la Institutul de Cercetare Medicală QIMR Berghofer din Brisbane, a fost una extrem de promițătoare, lansându-se ipoteza unui viitor tratament pentru combaterea multor tipuri de cancer. “Am folosit mai multe modele de tumori, inclusiv melanom, cancer la cap și gât, la colon, cancer de prostată, și cancer de sân, și funcționează foarte bine în toate cazurile. În urma cercetărilor noastre s-a înregistrat o rată de ablație de 75 %”, a afirmat medicul cercetător.

Procesul de distrugere a tumorilor este anunțat prin apariția unei colorații roșiatică – violacee ce se manifestă imediat în zona propriu-zisă a tumorii, și care poate fi observată în general, în termen de cinci minute de la injectare. A doua zi tumora devine neagră, iar câteva zile mai târziu poate dispărea sau poate cădea de la sine, în funcție de localizarea inițială. „Surprinzator pentru noi a fost viteza foarte mare cu care se întâmplă această vindecare. De obicei, atunci când se tratează o tumoare, este nevoie de mai multe săptămâni, dar, în acest caz, vindecarea este extrem de rapidă. Există o zonă purpurie a tumorii; la 5 minute de la administrarea compusului, acesta începe deja să-și facă efectul. A doua zi, tumoarea începe să se transforme în negru, iar peste câteva zile, tumoarea a dispărut”, a explicat Dr. Boyle.

Compusul funcționează în trei moduri, în esență: ucide în mod direct celulele tumorale, taie alimentarea acestora cu sânge, și activează, de asemenea, propriul sistem imunitar al organismului pentru a curăța mizeria pe care a lăsat-o tumoarea în urmă.

Dr. Boyle susține că funcționalitatea tratamentului este dovedită doar pentru tumorile de suprafață până în prezent și nu există nici o dovadă că este eficient împotriva cancerului care s-a răspândit deja în organism.
Rezultatele remarcabile ale acestui studiu au întărit încercările lansate de medicină de a produce, în sfârșit, un tratament eficient împotriva acestei maladii necruțătoare. Studiile de laborator au dat naștere unui medicament ce conține compusul-minune din semințele arborelui de "blushwood". Acesta se numește EBC-46, o singură injecție putând să ofere rezultate vizibile în cinci minute, ajungând să distrugă aproximativ trei sferturi din tumorile tratate, permanent. Dr. Boyle vede acest medicament ca pe o nouă opțiune pentru persoanele care nu pot fi tratate în nici un alt mod de cancer.

Există, totuși, câteva obstacole înainte ca noul tratament să fie disponibil publicului larg. Este dificil și costisitor de extras compusul din semințele de blushwood. Copacul nu este ușor de aclimatizat departe de casa sa din AthertonTablelands, dar, cu toate acestea, o companie de biotehnologie din Queensland se străduiește să reușească acest lucru.

Vestea bună este că medicamentul a câștigat aprobarea comisiilor etice oficial pentru studiile clinice dezvoltate pe ființe umane și animale iar acestea sunt deja în curs de desfășurare în Australia și Statele Unite.

Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde