Usturoiul – un adevărat medicament, proprietăţi terapeutice şi indicaţii pentru sănătate
Originar din Asia Centrală, usturoiul era cunoscut deja de către egipteni (anul 4500 înainte de Hristos), care îl includeau în raţia alimentară a sclavilor ce lucrau la piramide. În Franţa, cultura usturoiului s-a extins începând din secolul al lV – lea.
15 Iunie 2015, 07:07
Indicaţii
Usturoiul este înzestrat cu impresionante proprietăţi medicinale care îi uimesc pe cercetătorii, biologii şi medicii din întreaga lume. Principiul activ pe care îl conţine, alicina, face din el un bactericid uimitor, căruia nu îi rezistă stafilococii, streptococii şi Salmonella enteredis (conform cercetărilor efectuate de doctorii Cavallito si Baylay).
Alicina are, printre altele, capacitatea de a subţia pereţii vaselor de sânge, de a mări volumul arterelor şi al arteriolelor, uşurând astfel circulaţia sângelui.
Unul sau doi căţei de usturoi pe zi ne pot apăra de multe rele şi, mai ales de „otrăvuri” cum sunt colesterolul şi trigliceridele (în cantităţi peste limitele normale); să-l menţionăm în acest sens doar pe prof. Bordia (India) şi experienţa sa efectuată pe 20 de subiecţi: în câteva săptămâni, cu doza de usturoi sus-amintită, valorile colesterolului şi trigliceridelor au scăzut.