Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cartofi aromați cu paprika, la cuptor

Incet, dar sigur, cartofii s-au strecurat in toate gospodăriile şi sunt de foarte multe ori la indemăna tuturor atunci cănd masa trebuie pregătită foarte uşor şi rapid.

08 Decembrie 2016, 10:02

Acum mai bine de 500 de ani, atunci cănd primii cartofi au trecut oceanul şi au ajuns pe coastele Europei, nimeni nu işi imagina că ei vor stărni o adevărată "revoluţie", foarte multe dintre preparatele de astăzi avănd ca ingrediente principale cartofii. Pot fi serviţi copţi, prăjiţi sau fierţi, sub formă de supă, ciorbă, garnitură pentru fripturi, umplutură pentru plăcinte etc. Important este că ei vă vor asigura energia de care aveţi nevoie datorită conţinutului ridicat de fibre, vitamine şi minerale. Şi cum intotdeauna in cămară vei avea la indemănă cel puţin căţiva cartofi, ei pot fi mereu soluţia de rezervă. Iar dacă şi reţetele sunt simple şi rapid de preparat, nici nu mai trebuie să stai pe gănduri. Masa e aproape gata! Si acum să gătim, împreună, Cartofi aromaţi cu paprika, la cuptor. Rețetă simplă a satului ardelean din ultima jumătate de mileniu.

Ai trebuință de: patru cartofi de mărime medie, două linguri de unt – sau de ulei, un sfert de linguriţă de busuioc sau cimbru uscat, patru linguri de parmezan ras (facultativ) , paprika, mujdei de usturoi.

Cum procedezi? Se freacă cartofii cu o perie şi se taie in două pe lungime. Se topeşte untul sau se înfierbântă uleiul şi se tăvălesc jumătăţile de cartof. Se presară busuiocsau cimbru, parmezan – dacă nu-i zi de post - şi paprika. Intr-un vas termorezistent se pun cartofii aşezaţi in cerc şi se aşază in cuptor. Se intorc din cănd in cănd pănă cănd se inmoaie şi pot fi străpunşi de dinţii unei furculiţe. Se servesc cu smăntănă proaspătă – în zilele de dulce ori cu mujdei de usturoi.

Rețeta zilei - Crochete de carne
Reteta zilei 26 Noiembrie 2023, 20:40

Rețeta zilei - Crochete de carne

Pregătite din carne slabă - de pasăre sau de vită - aceste crochete pot fi aduse pe masă atât ca antreu, cât și ca fel...

Rețeta zilei - Crochete de carne
Rețeta zilei - Salată din fructe de iarnă
Reteta zilei 24 Noiembrie 2023, 20:49

Rețeta zilei - Salată din fructe de iarnă

Fructe confiate, fructe exotice, fructe din compot... Toate sunt numai bune pentru o saltă „de iarnă”, în stil „macedoine”.

Rețeta zilei - Salată din fructe de iarnă
Rețeta zilei - Supă-cremă de salată
Reteta zilei 22 Noiembrie 2023, 20:55

Rețeta zilei - Supă-cremă de salată

Credeai că din salată verde nu poți să faci altceva decât... salată? Ei bine, frunzele mari, verzi și cu gust ușor sălciu,...

Rețeta zilei - Supă-cremă de salată
Crap la cuptor
Reteta zilei 21 Noiembrie 2023, 20:46

Crap la cuptor

Pentru dezlegările la pește din acest post al Crăciunului, iată o rețetă care să vă fie de folos!

Crap la cuptor
Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche
Reteta zilei 21 Noiembrie 2023, 12:21

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche

Plăcinta cu varză murată este o variantă grozavă pentru iarnă şi are un gust excelent. Reţeta este ca a bunicii şi are...

Vărzoică: Plăcintă cu varză murată - reţetă veche
Biscuiți din fulgi de ovăz
Reteta zilei 18 Noiembrie 2023, 21:08

Biscuiți din fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz nu se mănâncă doar cu lapte! Ei pot fi ingredientul de bază pentru un preparat mai complex, cum ar fi...

Biscuiți din fulgi de ovăz
Rețeta zilei - Friptură dietetică
Reteta zilei 16 Noiembrie 2023, 21:04

Rețeta zilei - Friptură dietetică

Ești la dietă, dar vrei să mănânci o bucată savuroasă de friptură? Iată aici o rețetă care sigur o să îți placă.

Rețeta zilei - Friptură dietetică
Rețeta zilei - Supă de praz
Reteta zilei 06 Noiembrie 2023, 20:25

Rețeta zilei - Supă de praz

Trufanda pe final de primăvară, în putere toată vara și-n prima jumătate a toamnei, prazul este o legumă care are șansa de a...

Rețeta zilei - Supă de praz