Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei: Salată de hering, morcovi și mazăre

Heringul este bogat în Omega 3, așa că adăugați-l des în meniul dumneavoastră. Această salată poate fi făcută pe tot parcursul anului cu mazăre congelată.

Rețeta zilei: Salată de hering, morcovi și mazăre
Foto: pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 11 Iunie 2024, 22:28

Ingrediente

700 g mazăre

1 buchet de vârfuri de morcovi

1 măr verde

4 fileuri de hering afumat

2 lingurițe de capere

4 linguri de ulei de măsline

1 lămâie

sare și piper proaspăt măcinat

Pentru preparare.

Scoateți mazărea și fierbeți-o în apă clocotită sărată timp de 10 min. Se scurg cu o spumieră.

Curățați morcovii de vârf, spălați-i și tăiați-i în cuburi. Se fierb timp de 10 minute în aceeași apă ca mazărea și se scurg.
Decojiți mărul, tăiați-l în patru, îndepărtați semințele și tăiați pulpa cubulețe.
Tăiați fileurile de hering în bucăți mici.
Se amestecă totul într-un bol. Se adaugă caperele. Se toarnă uleiul de măsline și sucul de lămâie și se amestecă bine.
Gustați și condimentați cu sare. Se condimentează bine cu piper. Se servește cald sau rece.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion