Rețeta zilei: Salată milaneză
Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc 150 g creveți decojiți 2 linguri ulei de măsline 2 linguri oțet sos Tabasco sare și piper proaspăt măcinat
Articol de Simona Lazăr, 03 Septembrie 2024, 21:21
Preparare pentru salata milaneză
Se fierb tagliatelle „al dente” în apă clocotită sărată. Se împrospătează și se scurg bine. Se pun într-un bol de salată.
Se taie somonul afumat în fâșii și eglefinul în felii subțiri.
Măslinele se taie în patru. Se toacă frunzele de busuioc.
Se prepară o vinaigrette cu uleiul de măsline, oțetul, câteva picături de Tabasco și busuiocul tocat. Se toarnă dressingul peste paste și se amestecă bine.
Se adaugă creveții decojiți, somonul afumat și eglefinul și se amestecă din nou.
Chiar înainte de servire, se presară măslinele negre peste salata milaneză.