Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei: Sardine pe pat de ceapă

Ingrediente 600 g sardine 2 lămâi 600 g ceapă 6 roșii 2 linguri de ulei de măsline 1 frunză de dafin sare grunjoasă sare și piper proaspăt măcinat

Rețeta zilei: Sardine pe pat de ceapă
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 09 Septembrie 2024, 21:34

Preparare pentru Sardine pe pat de ceapă

Cereți pescarului să eviscereze și să cântărească sardinele. Clătiți-le bine sub robinet, apoi uscați-le pe hârtie de bucătărie. Puneți-le într-un vas și presărați-le cu o lingură bună de sare grunjoasă. Se stropesc cu suc de lămâie. Se amestecă cu mâna. Se lasă să se odihnească în frigider timp de aproximativ o oră.
Între timp, se curăță ceapa și se taie felii subțiri. Se scufundă roșiile în apă clocotită timp de 10 secunde, apoi se îndepărtează pielița, se taie în două și se îndepărtează semințele. Se toacă pulpa.
Sardinele se clătesc din nou sub robinet și se șterg. Se toarnă o lingură de ulei în caserolă. Se adaugă aproximativ o treime din inelele deceapă și roșiile tocate. Se adaugă frunza de dafin. Așezați sardinele deasupra, de la cap la coadă. Se condimentează cu sare. Se acoperă cu încă o treime dinceapă și roșii. Puneți încă un strat de sardine deasupra. Se condimentează cu sare. Se termină cu restul deceapă și roșii. Se condimentează cu sare. Stropiți cu uleiul rămas. Se închide tigaia și se gătește la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Se aranjează într-un vas. Se condimentează bine cu piper.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 18 Aprilie 2025, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion