Triunghiul Bermudelor şi misterele sale "îngropate" în adâncuri
Considerat unul dintre cele mai misterioase locuri de pe planetă, Triunghiul Bermudelor se află la intrarea în Caraibe şi are ca vârfuri Puerto Rico, Insulele Bermude şi Folt Lauderdale.

22 Februarie 2020, 13:13
Locul este cunoscut în toate colţurile lumii pentru dispariţiile misterioase despre care se spune că se petrec în acest perimetru de ocean delimitat imaginar. Primul mit legat de Triunghiul Bermudelor a luat naştere în 1945 când, o mână de avioane militare americane s-au defectat în timpul unui zbor de rutină la intrarea în Caraibe.
Nici navele maritime care trec prin zonă nu sunt mai norocoase... toate ambarcaţiunile care trec prin Triunghiul Bermudelor se pierd în acest perimetru straniu.
Ciudat este ca în triunghi aparatele de orientare nu mai funcţionează, iar motoarele cedează în mod inexplicabil. Primele consemnări ale evenimentelor ciudate din Atlantic au fost consemnate încă din anul 1493, când Cristofor Columb nota că busola este nefolositoare aici.
De-a lungul a 500 de ani, aproximativ 1000 de dispariţii misterioase au fost înregistrate în Triunghiul Bermudelor, cunoscut şi sub denumirea de "triunghiul diavolului”.
Paza de coastă SUA a recunoscut că a primit 8000 de cereri de ajutor şi că s-au scufundat 50 de vase şi 20 de avioane în ultimul secol.
Nave și echipaje au dispărut fără urmă în triunghi în anii 1800, iar altele au fost descoperite abandonate în mod misterios. Un exemplu ar fi nava Rosalie, care a fost descoperită în 1840. Singurul membru al echipajului care a rămas la bord a fost un canar, dar care nu a relatat experiența.
Multe teorii şi controverse au apărut de-a lungul anilor legate de puteri paranormale, tehnologii bizare, vortexuri, condiţii meteo, piraţi sau chiar legende. Însă, niciuna dintre acestea nu este 100% aproape de adevăr.
Unii oameni de ştiinţă admit teroria existenţei bulelor de gaz metan. Se pare că aceste bule din adâncul Oceanului Atlantic ar fi răspunzătoare pentru dispariţia misterioasă a navelor sau a avioanelor. Din cauza cantităţii foarte mari de gaz metan, motoarele avioanelor care survolează zona şi cele ale navelor se opresc instant, ca la scurt timp acestea să explodeze.
Craterele descoperite pe fundul oceanului au o adâncime de 43 de metri și un diametru de 750m. E clar că acestea s-au format în urma unor erupții violente de gaz metan, care mai apoi a ajuns la suprafață.