Într-o lume din ce în ce mai grăbită, Parcul Național Munții Rodnei rămâne un colț de liniște și frumusețe autentic românească, unde natura și tradițiile conviețuiesc în armonie.
În luna iulie, România se confruntă frecvent cu fenomene...
Aproximativ 1.000 de baloţi de paie şi trifoi şi o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată au ars miercuri seară într-o gospodărie din localitatea Chiriacu, din cauza focului deschis în spaţii deschise.
Persoanele în vârstă sunt expuse unui risc deosebit din cauza...
Circulaţia trenurilor pe distanţa Sinaia - Buşteni se...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o...
Bilanţul final al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...
Punctele gastronomice locale, o inițiativă menită să valorifice tradițiile culinare și să susțină turismul rural autentic, au...
Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) a solicitat, marţi, autorităţilor să renunţe la introducerea de accize...
Sute de hectare de culturi de cereale, litieră, vegetaţie uscată, mirişti au ars în ultimele zile în judeţele Dolj şi...
Patria Bank a înregistrat în primele şase luni ale anului o...
În luna iulie, livezile și grădinile oferă o varietate bogată...
Cultivarea stolonilor de căpșuni vara este o metodă eficientă...
Seceta pedologică moderată şi puternică se menţine în cultura...
Cântec, joc și voie bună. Acestea sunt ingredientele cu care sunt așteptați iubitorii de folclor autentic și bucate alese în...
Festivalul-concurs „Sus la munte, la Muscel”, ajuns la a XII-a ediție, își așteaptă și în acest an participanții cu un număr...
În inima Bucovinei, la Rădăuţi, tradiţiile prind viaţă din nou. În perioada 4 - 6 iulie 2025, municipiul Rădăuţi găzduieşte...
Festivalul Internațional de Folclor “Carpați”, ajuns la ediția a XXXVIII-a, a debutat marți, 1 iulie, într-o atmosferă de...
Făgăraș Fest 2025 își deschide porțile vineri, 11 iulie, în...
Ansamblul de dansatori „Zorile” din Costești, județul Argeș,...
Ansamblul Profesionist de Cântece și Dansuri „Burnasul” din...
Oltenia va vibra din nou în ritmul pașilor călușarilor, la...
A treia ediţie aduce în premieră cinci ecosisteme culturale rurale
În inima oașului Tecuci, tradiția conservelor românești a...
Sâmbătă, 12 iulie, între orele 10:00 şi 18:00, Cetatea...
Un număr de 30 de situri candidate vor afla săptămâna aceasta...
În ajunul aniversării sale de 90 de ani, Dalai Lama şi-a...
Într-o lume din ce în ce mai grăbită, Parcul Național Munții Rodnei rămâne un colț de liniște și frumusețe autentic...
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a informat joi că în urma reevaluării lucrărilor contestate la Evaluarea naţională (clasa...
Produsul Intern Brut a stagnat în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, iar faţă de acelaşi...
Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în primele cinci luni...
Un studiu pe scară largă al bolilor umane care existau în...
Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei...
Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți,...
Pe timp de caniculă, multe plante ornamentale suferă din cauza căldurii excesive, uscăciunii și radiației solare intense,...
Vara aduce soare din belșug, dar și provocări pentru florile din balcon. Temperaturile ridicate, vântul uscat, lipsa...
Verile secetoase devin tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice, iar grădinarii trebuie să fie tot mai bine...
Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...
Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.
Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3...
Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...