Multă vreme a fost cunoscută mai mult sub numele de „mănăstirea bântuită” deși niciodată - până de curând - nu fusese...
Un fotoreportaj de CRISTINA NICHITUȘ RONCEACuvânt al Părintelui Justin Pârvu pentru lucrarea misionar filantropică a...
FOTOREPORTAJ: Cristina Nichituș RONCEA Muzeul casa memoriala Avram Iancu se afla in jud Alba, comuna Avram Iancu, str....
Satul Fericet se află la o distanţă de 3 km de Horea. În acest sat s-a născut unul, din conducătorii răscoalei ţărăneşti din...
Fotoreportaj: CRISTINA NICHITUȘ RONCEA E încă unul dintre acele sate ale luncii danubiene care-și flutură, ca pe un stindard,...
O dată cu Lăsatul Secului de Brânză și cu „prinderea” Postului cel mare al Paștilor, în Apuseni s-a mai consumat un moment de...
În ler – cuptorul tradiţional al moţilor – se fac «şi pânea, şi prăjiturile, şi fripturile, şi laştele». Laştele? Fac ochii...
O sanie bavareză, de pe la 1800, își așteaptă câinii... și stăpânul. Pe Șoseaua Kiseleff. La Muzeul Țăranului Român. Povestea...
Din satul Filomelei lui Tiștere până sub steiul Mănăstirii Tismana e cale de-un ceas - ori două, dacă mergi admirând peisajul...
Din satul Filomelei lui Tiștere până sub steiul Mănăstirii Tismana e cale de-un ceas - ori două, dacă mergi admirând peisajul...
Nu-i uşor să faci un clop. Trebuie să tot coşi roată şi să respecţi rândurile. “Vă închipuiţi ce greu era pentru clopurile...
Nu-i uşor să faci un clop. Trebuie să tot coşi roată şi să respecţi rândurile. “Vă închipuiţi ce greu era pentru clopurile...
In Evul Mediu, primele reţetare care apar sunt in strănsă relaţie cu cărţile de medicină. In "Antidotarium Mesuae" (secolul...
O călătorie în Bărăgan începe cu mirarea dinaintea cerului mult mai înalt decât îl știm privindu-l dintre coloșii cenușii de...
Radu Anton Roman nu s-a întâlnit în drumurile lui prin Mehedinţiul "ancorat" la nordul Dunării cu tuşa Eugenia Dineţ din...
Rozalia Anghel are o filosofie simplă şi eficientă atunci când vine vorba despre bucătărie: „Vreau să-i surprind pe cei care...