Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar noi vă propunem un meniu savuros, chiar dacă nu face parte dintr-o...
Dacă nu mai aveți idei cu privire la întocmirea unui meniu gustos pe bază de retete romanesti, noi vă prezentăm astăzi o...
Gospodinele sunt puse la incercare de fiecare data cand este perioada postului, astfel ca experimenteaza retete romanesti...
Un tort fără pic de făină, ușor și cu gust de ciocolată, însiropat și perfect pentru aniversările de toamnă-iarnă.
Chiar și în anotimpul rece, îți poți face o salată extrem de gustoasă, folosind ingrediente de sezon.
Usturoiul este folosit în gastronomia românească în prepararea multor mâncăruri, precum ostropelul de pui sau friptura de...
Timp de preparare: 30 de minute
Nu este nevoie să aștepți Crăciunul pentru a încerca ceva nou, câteva rețete diferite folosind carne de porc.
În această perioadă, ar fi potrivit un peşte la cuptor. Chiar dacă are mai multe oase comparativ cu alţi peşti, plătica, un...
O rețetă ideală pentru momentul în care avem musafiri-surpriză și nu știm ce să pregătim mai repede… Rezolvăm problema...
Turta dulce cu miere îți va umple casa de arome îmbietoare. O poți degusta la ceai sau la cafea și, de ce nu, la micul dejun.
Printr-un mic dejun echilibrat preparat pentru copii, nu le vei asigura doar o alimentație corespunzătoare, ci îi vei învăța...
În această ediţie vă prezentăm un preparat pe care îl putem întâlni în toate regiunile României - tochitura.
O variantă de cheesecake cu o combinație interesantă de arome: biscuiții Speculoos și jeleul de lămâie.
Deși e întâlnită des pe piață românească, puțini producători încă mai prepară această specialitate după rețeta autentică,...
Dintre tipurile de cârnaţi produşi în România, două sunt specifice zonei Buzăului, ambele cu denumire de origine: babicul de...
Am tocat cartofii cubulețe mici, am spart ouă și am adăugat puține mirodenii. Așa am preparat cea mai delicioasă omletă cu...
Totul a început când revista britanică Nature a prezentat rezultatul unui studiu științific asupra consumului de cafea, care...
Timp de preparare 40 de minute
Nu putem lăsa să treacă toamna fără să preparăm și ceva bun care să aibă struguri.
Dacă dorești să prepari rapid ceva dulce, poți găti cornbread. Astfel, o rețetă tradițională americană devine un desert...
Cei care iubesc pastele carbonara s-au îndrăgostit de rețeta asta.
Toată lumea adoră cartofii prăjiți chiar dacă după aceea te lupți cu kilogramele în plus.
Pe lângă savoarea bine-cunoscută, murăturile sunt o farmacie la borcan. Prin conservare, ele își păstrează vitaminele și...
Dacă adori gustul de plăcintă cu dovleac, îți poți face o budincă cu miere, absolut delicioasă, un desert cremos.
De ce oare baclavaua trebuie să aibă neapărat umplutură de nuci? Merge foarte bine și cu mere rase și cu mac… Nu înseamnă că...
Dacă nu ai timp (și răbdare) să pui murături pentru iarnă, dar ai poftă totuși să guști imediat ceva delicios, încearcă să...
Acest smoothie se prepară usor și conține unele dintre cele mai valoroase ingrediente naturale, care îți întăresc sistemul...
Castraveciorii murați sunt o delicatesă care nu trebuie să lipsească de pe mesele niciunui român în anotimpul rece.
Când vrei să prepari un desert delicios, poți face un tort cu blat pufos, chiar și fără a folosi făină sau unt.
În multe gospodării din România, conservarea unor legume în saramură sau în oţet reprezintă o adevărată tradiţie, cu retete...
Spaghetele cu lămâie reprezintă rețeta culinară ideală pentru orice masă rapidă și gustoasă, care se prepară ușor și cu...
Dacă dorești să gătești o mâncare doar din legume, dacă urmezi regulile unui regim vegetarian sau pur și simplu vrei să...
Chiar dacă ți se pare greu de crezut, și Antichitatea a avut... potențiatori de gust. Ingrediente super-concentrate, care...
Timp de preparare: 45 de minute
La acest fel de mâncare de toamnă aromele se combină într-un mod foarte gustos și ieșit din comun.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influenţe orientale datorită...
Folosind piure de castane și ciocolată, poți face rapid un desert la rece foarte gustos, fără a folosi cuptorul.
Timp de preparare: 40 de minute
Coastele de porc cu miere și ceapă confiata se fac foarte ușor și foarte rapid.
Te-ai intrebat ce anume face mancarea indiana sa guste a mancare indiana? Uneori, un ingredient este cel care face diferenta.
Un desert delicios nu trebuie să fie neapărat plin de zahăr și alte ingrediente nesănătoase.
Ingrediente
Prăjitura Pavlova cu fructe de pădure este un desert delicat, făcut pe bază de bezea, care este crocantă la exterior, dar...
Timp de preparare: 40 de minute
Ingredientele necesare pentru ciuperci cu piept de porc şi mămăligă
Ingrediente necesare pentru tocăniţă muntenească
Carnea de miel este completată perfect de rozmarin, dar un amestec de struguri (fructe de sezon), vin alb și un strop de...