Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gastronomie

Musaca de cartofi cu carne de pui
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:48

Musaca de cartofi cu carne de pui

Pentru astăzi v-am rezervat o delicioasă rețetă de musaca cu carne de pui. Nu este greu de facut și poate fi oricând varianta...

Musaca de cartofi cu carne de pui
Pui la rotisor
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:46

Pui la rotisor

Iata o rețetă foarte gustoasă și consistentă, care poate fi preparată în casă, dar va avea gustul puiului de la rotiserie!

Pui la rotisor
Prăjitura diplomat cu fructe
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:41

Prăjitura diplomat cu fructe

Va recomandăm o prăjitură delicioasă, aromată, fresh și care va fi pe placul tuturor: Prăjitura diplomat cu fructe.

Prăjitura diplomat cu fructe
Orez sârbesc. O rețetă din Balcani
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:37

Orez sârbesc. O rețetă din Balcani

Iată o delicioasă rețetă de post, specifică mai tuturor popoarelor din Balcani, care au împrumutat-o de la otomani. Nu e însă...

Orez sârbesc. O rețetă din Balcani
Pizza cu ciuperci și cașcaval
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:35

Pizza cu ciuperci și cașcaval

Iată o rețetă de pizza cu ciuperci și cașcaval, ușor de preparat și pe placul tuturor. Nu trebuie decât să urmăriți întocmai...

Pizza cu ciuperci și cașcaval
Rulouri de pui în bacon
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:30

Rulouri de pui în bacon

Iată o rețetă pe care o puteți încerca: rulouri de pui în bacon. Nu e greu de pregătit și faci față cu ea și dinaintea celor...

Rulouri de pui în bacon
Tartă cu iaurt, afine și lămâie verde
Gastronomie 22 Ianuarie 2023, 10:34

Tartă cu iaurt, afine și lămâie verde

Tarta cu iaurt și lămâie verde e răcoritoare și nu are prea multe calorii, fapt pentru care este recomandată pentru mesele de...

Tartă cu iaurt, afine și lămâie verde
Mâncare de post pentru zilele de vineri, cu fasole, mazăre verde și ciuperci
Gastronomie 20 Ianuarie 2023, 19:00

Mâncare de post pentru zilele de vineri, cu fasole, mazăre verde și ciuperci

Iată o rețetă de mâncare de post cu fasole, mazăre verde și ciuperci. Deși suntem în Câșlegi, creștinii nu sunt scutiți de...

Mâncare de post pentru zilele de vineri, cu fasole, mazăre verde și ciuperci
Care este secretul unei cafele foarte aromate
Gastronomie 20 Ianuarie 2023, 13:57

Care este secretul unei cafele foarte aromate

Multe persoane consumă cafeaua adaugând zahăr şi lapte, dar există şi cele care preferă să adauge sare şi se pare că au un...

Care este secretul unei cafele foarte aromate
Refugiaţii ucraineni din Oradea gătesc la Sărbătoarea Găluştelor
Gastronomie 03 Noiembrie 2022, 11:47

Refugiaţii ucraineni din Oradea gătesc la Sărbătoarea Găluştelor

Fundaţia Şinca din Oradea organizează sâmbătă, 5 noiembrie, Sărbătoarea Găluştelor. Acesta este dedicată în special...

Refugiaţii ucraineni din Oradea gătesc la Sărbătoarea Găluştelor
Festivalul Peştelui va avea loc, la Năvodari
Gastronomie 22 Septembrie 2022, 05:29

Festivalul Peştelui va avea loc, la Năvodari

La Năvodari, va avea loc în acest weekend a patra ediţie a Festivalului Peştelui. Evenimentul va avea loc în zona Pieţei de...

Festivalul Peştelui va avea loc, la Năvodari
Concurs de degustare de țuică, la Boțești, Argeș
Gastronomie 26 August 2022, 14:53

Concurs de degustare de țuică, la Boțești, Argeș

Duminică, 28 august, în comuna Boțești din Argeș, localitate numită și "patria fructelor", pentru bogăția fructelor...

Concurs de degustare de țuică, la Boțești, Argeș
Ruga şi Festivalul Tocăniţei, de Rusalii, la Dumbrăviţa
Gastronomie 10 Iunie 2022, 04:45

Ruga şi Festivalul Tocăniţei, de Rusalii, la Dumbrăviţa

Ruga şi Festivalul Tocăniţei se desfăşoară în zilele de Rusalii în localitatea timişeană Dumbrăviţa.

Ruga şi Festivalul Tocăniţei, de Rusalii, la Dumbrăviţa
Berea cu aromă de ciocolată şi cafea, realizată la USV Iaşi
Gastronomie 13 Ianuarie 2022, 08:52

Berea cu aromă de ciocolată şi cafea, realizată la USV Iaşi

În cadrul atelierului de microproducţie bere al Universităţii de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV) a...

Berea cu aromă de ciocolată şi cafea, realizată la USV Iaşi
Sfaturi culinare de la măicuțele din Mitocul Dragomirnei
Gastronomie 20 Decembrie 2021, 22:57

Sfaturi culinare de la măicuțele din Mitocul Dragomirnei

Stând aşezată între blândele coline ale Bucovinei, zidită parcă pentru a înfrunta înălţimile, Mănăstirea Dragomirna, ctitorie...

Sfaturi culinare de la măicuțele din Mitocul Dragomirnei
Cum afumăm produsele din carne? Ce esență de lemn e mai potrivită afumării
Gastronomie 20 Decembrie 2021, 18:06

Cum afumăm produsele din carne? Ce esență de lemn e mai potrivită afumării

Ce perioadă din an poate fi mai potrivită pentru a vorbi despre afumarea produsele din carne, dacă nu cea a sărbătorilor de...

Cum afumăm produsele din carne? Ce esență de lemn e mai potrivită afumării
Câteva istorii și rețete de Ignat
Gastronomie 20 Decembrie 2021, 06:34

Câteva istorii și rețete de Ignat

La 20 decembrie, când este Ignatul, încep a se tăia porcii, după cum cere datina. Apropierea de Crăciun nu este deloc...

Câteva istorii și rețete de Ignat
Prăjitura lui Moș Nicolae (rețete românești pe gustul tău)
Gastronomie 05 Decembrie 2021, 11:45

Prăjitura lui Moș Nicolae (rețete românești pe gustul tău)

Aroma acestei prăjituri o să-l aducă pe Moș Nicolae în toate casele, pentru că amestecul de caramel, portocală și vanilie...

Prăjitura lui Moș Nicolae (rețete românești pe gustul tău)
Mai e loc pentru... lokum? Istoria unui desert turcesc
Gastronomie 03 Decembrie 2021, 08:38

Mai e loc pentru... lokum? Istoria unui desert turcesc

Un desert savuros care a stârnit pasiuni la Curtea Otomană, un ingredient care a şters frontierele şi a ajuns cunoscut în...

Mai e loc pentru... lokum? Istoria unui desert turcesc
Legenda indiană  a tamarindului, care ar ascunde noaptea duhurile pământului
Gastronomie 01 Decembrie 2021, 08:48

Legenda indiană a tamarindului, care ar ascunde noaptea duhurile pământului

Gustul dulce-acrişor al fructelor de tamarind este un răsfăţ pentru amatorii de esenţe exotice, inedite, pentru cei cărora le...

Legenda indiană a tamarindului, care ar ascunde noaptea duhurile pământului
Cum se prepară horinca în Țara Năsăudului
Gastronomie 29 Octombrie 2021, 08:55

Cum se prepară horinca în Țara Năsăudului

„De n-ar și horincă-n sat/ Nișiodată n-aș și bat/ Dar așa horincă este/Eu la lume-s de poveste..."

Cum se prepară horinca în Țara Năsăudului
„Mic Dejun la Margina”, premiat de Reţeaua Europeană de Turism Cultural
Gastronomie 23 Octombrie 2021, 05:36

„Mic Dejun la Margina”, premiat de Reţeaua Europeană de Turism Cultural

Proiectul agroturistic „Mic Dejun la Margina” a obţinut locul al treilea în cadrul concursului Destinaţia 2021 pentru Turism...

„Mic Dejun la Margina”, premiat de Reţeaua Europeană de Turism Cultural
Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească
Gastronomie 31 Mai 2021, 18:56

Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească

În congelatorul dvs. ar trebui să fie întotdeauna suficient pentru a pregăti o masă atunci când nu ați avut timp să faceți...

Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească
De unde vin lasagna?
Gastronomie 31 Mai 2021, 18:38

De unde vin lasagna?

Lasagna nu reprezintă altceva decât paste foarte late. Originea lor este îndepărtată, ele datează din Antichitate. Grecii și...

De unde vin lasagna?
Ciocolata albă este cu adevărat ciocolată?
Gastronomie 31 Mai 2021, 16:26

Ciocolata albă este cu adevărat ciocolată?

Copiilor le place ciocolata albă și poate și dumneavoastră. Este la modă tocmai datorită laturii sale regresive. Dar este...

Ciocolata albă este cu adevărat ciocolată?
10 produse alimentare specifice țării noastre urmează să fie atestate în Uniunea Europeană
Gastronomie 23 Decembrie 2018, 09:30

10 produse alimentare specifice țării noastre urmează să fie atestate în Uniunea Europeană

România mai are încă 10 produse care urmează să fie atestate în Uniunea Europeană, printre care cârnații de Pleșcoi,...

10 produse alimentare specifice țării noastre urmează să fie atestate în Uniunea Europeană
Trucul care transformă sarmalele într-o mâncare sănătoasă și cu mai puține calorii
Gastronomie 23 Decembrie 2018, 09:21

Trucul care transformă sarmalele într-o mâncare sănătoasă și cu mai puține calorii

Sarmalele pot fi pregătite sănătos şi pot reprezenta o mâncare hrănitoare şi benefică organismului.

Trucul care transformă sarmalele într-o mâncare sănătoasă și cu mai puține calorii
Borș de sfeclă a la Cluj, rețeta din 1962
Gastronomie 23 Decembrie 2018, 07:47

Borș de sfeclă a la Cluj, rețeta din 1962

Ingrediente:

Borș de sfeclă a la Cluj, rețeta din 1962
Sătenii bistrițeni pregătesc de Crăciun numai bucate tradiționale
Gastronomie 20 Decembrie 2018, 08:50

Sătenii bistrițeni pregătesc de Crăciun numai bucate tradiționale

Mâncarea traditională pregătită în satele bistrițene de Crăciun are la bază carnea de porc. Înainte cu vreo două săptămâni de...

Sătenii bistrițeni pregătesc de Crăciun numai bucate tradiționale
Concursul internațional "Pomana Porcului", organizat în orașul Pecica
Gastronomie 14 Decembrie 2018, 13:26

Concursul internațional "Pomana Porcului", organizat în orașul Pecica

Primăria Orașului Pecica organizează și în acest an concursul internațional intitulat Pomana Porcului. Evenimentul...

Concursul internațional "Pomana Porcului", organizat în orașul Pecica
„Produs în Bistrița”, în premieră la Târgul de Crăciun de la Besancon
Gastronomie 09 Decembrie 2018, 09:37

„Produs în Bistrița”, în premieră la Târgul de Crăciun de la Besancon

Bunătățile și creațiile unicat marca „Produs în Bistrița-Năsăud” ajung de astăzi în casele francezilor din Regiunea Franche...

„Produs în Bistrița”, în premieră la Târgul de Crăciun de la Besancon
România nu are niciun sortiment de brânză în top 78 mondial
Gastronomie 06 Decembrie 2018, 08:52

România nu are niciun sortiment de brânză în top 78 mondial

Cei mai buni la acest capitol sunt norvegienii, spaniolii, francezii şi englezii. În top se mai situează producătorii din...

România nu are niciun sortiment de brânză în top 78 mondial
Efectele benefice ale jumărilor
Gastronomie 05 Decembrie 2018, 09:40

Efectele benefice ale jumărilor

Jumările de porc, numite în unele regiuni ale ţării jumeri sau jumere, nu lipsesc de pe masa românilor în perioada Crăciunului.

Efectele benefice ale jumărilor
Îţi place şoriciul de porc? Iată sfatul nutriționistului
Gastronomie 05 Decembrie 2018, 09:34

Îţi place şoriciul de porc? Iată sfatul nutriționistului

Șoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriționiștii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are...

Îţi place şoriciul de porc? Iată sfatul nutriționistului
Cum arată cămara unei mănăstiri în prag de iarnă. Şirul borcanelor aşezate și etichetate
Gastronomie 29 Noiembrie 2018, 10:30

Cum arată cămara unei mănăstiri în prag de iarnă. Şirul borcanelor aşezate și etichetate

Fiecare borcan este aşezat cu grijă, etichetat şi pregătit pentru sezonul rece. Călugării se îngrijesc toată toamna pentru ca...

Cum arată cămara unei mănăstiri în prag de iarnă. Şirul borcanelor aşezate și etichetate
Crap auriu de Dunăre pe varză albă fiartă (reţeta Kerei Caliţa)
Gastronomie 22 Noiembrie 2018, 11:23

Crap auriu de Dunăre pe varză albă fiartă (reţeta Kerei Caliţa)

Discipolul marelui Nicolas Bodislav, creatorul de școală culinară a Jariștei, tânărul și iscusitul chef Lucene Radu m-a...

Crap auriu de Dunăre pe varză albă fiartă (reţeta Kerei Caliţa)
Puțin despre sarmale și câteva rețete vechi un pic mai altfel
Gastronomie 15 Noiembrie 2018, 16:44

Puțin despre sarmale și câteva rețete vechi un pic mai altfel

Pe câtă poftă, îndestulare și satisfacție ne oferă sarmalele, pe atât de mult murmur general gângurat în barbă, neliniște și...

Puțin despre sarmale și câteva rețete vechi un pic mai altfel
Calcan cu roșii, bureți și măsline (reţeta KEREI CALIŢA)
Gastronomie 12 Noiembrie 2018, 18:00

Calcan cu roșii, bureți și măsline (reţeta KEREI CALIŢA)

Pentru transformarea în realitate a gusturilor de haute cuisine, atât Regina Maria cât și fiul ei cel mare Carol, au adus în...

Calcan cu roșii, bureți și măsline (reţeta KEREI CALIŢA)
Ultima zi la Festivalul Ţuicii de la Vălenii de Munte
Gastronomie 04 Noiembrie 2018, 11:18

Ultima zi la Festivalul Ţuicii de la Vălenii de Munte

Cel mai frumos eveniment al sfârşitului de toamnă a început, vineri, la Vălenii de Munte, în prezenţa autorităţilor locale şi...

Ultima zi la Festivalul Ţuicii de la Vălenii de Munte
Oraşul în care s-a deschis a doua bancă de alimente din România
Gastronomie 04 Noiembrie 2018, 09:04

Oraşul în care s-a deschis a doua bancă de alimente din România

Noua bancă de alimente a fost fondată de către Junior Chamber International, prin proiectul Food Waste Combat, cu susţinerea...

Oraşul în care s-a deschis a doua bancă de alimente din România
Topul produselor alimentare nesănătoase, conform APC
Gastronomie 31 Octombrie 2018, 12:27

Topul produselor alimentare nesănătoase, conform APC

APC a făcut un top după mărci ale produselor pe care nu ar trebui să le achiziţioneze românii, după studii amănunţite privind...

Topul produselor alimentare nesănătoase, conform APC
Ardei umpluți murați (rețetă interbelică)
Gastronomie 29 Octombrie 2018, 17:21

Ardei umpluți murați (rețetă interbelică)

Această reţetă este "culeasă" dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud...

Ardei umpluți murați (rețetă interbelică)
Tu știi care e timpul corect pentru fierberea unui ou moale? Află secretul
Gastronomie 28 Octombrie 2018, 07:05

Tu știi care e timpul corect pentru fierberea unui ou moale? Află secretul

Dacă îţi plac ouăle trebuie să ştii cum şi cât trebuie fierte pentru a obţine oul perfect pentru tine: moale, tare sau mediu....

Tu știi care e timpul corect pentru fierberea unui ou moale? Află secretul
Borș de pește, rețeta din Chilia Veche
Gastronomie 27 Octombrie 2018, 14:17

Borș de pește, rețeta din Chilia Veche

Rețetarele sunt “organisme vii” și sunt supuse diferențelor de la o zonă la alta, de la o gospodină la alta. Nu există o...

Borș de pește, rețeta din Chilia Veche
O nouă ediție e Festivalului Vinului
Gastronomie 26 Octombrie 2018, 15:22

O nouă ediție e Festivalului Vinului

O nouă ediție e Festivalului Vinului a fost programată să se desfășoare în primul sfârșit de săptămână din luna noiembrie, la...

O nouă ediție e Festivalului Vinului
Una din trei zacuște conține zahăr adăugat
Gastronomie 24 Octombrie 2018, 08:44

Una din trei zacuște conține zahăr adăugat

Zacusca, una dintre gustările preferate ale românilor, poate să nu reprezinte întotdeauna o alegere 100% înţeleaptă.

Una din trei zacuște conține zahăr adăugat
Vinurile vrâncene, preferate la „Bachus 2018”
Gastronomie 08 Octombrie 2018, 09:50

Vinurile vrâncene, preferate la „Bachus 2018”

Patru dintre acestea, au obținut Marea Medalie de Aur şi dreptul de a înscrie, gratuit, câte 10 probe de vin la Concursul...

Vinurile vrâncene, preferate la „Bachus 2018”
Cum se păstrează mărarul verde pentru iarnă
Gastronomie 04 Octombrie 2018, 16:45

Cum se păstrează mărarul verde pentru iarnă

Gospodinele pregătesc în această perioadă fel şi fel de conserve pentru iarna care se apropie. Vă prezentăm aici o reţetă...

Cum se păstrează mărarul verde pentru iarnă
Sarmale cu praz – rețetă culeasă de Mircea Groza
Gastronomie 04 Octombrie 2018, 16:06

Sarmale cu praz – rețetă culeasă de Mircea Groza

Despre praz am citit în multe locuri. Am şi gătit mult cu praz, îl folosesc, în special, în preparatele bucătăriei Imperiului...

Sarmale cu praz – rețetă culeasă de Mircea Groza
Festivalul Viei și Vinului ”Bachus” ajunge la ediția a XXVI-a
Gastronomie 01 Octombrie 2018, 09:55

Festivalul Viei și Vinului ”Bachus” ajunge la ediția a XXVI-a

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Vrancea și va avea loc în perioada 4-7 octombrie. Festivalul are loc la...

Festivalul Viei și Vinului ”Bachus” ajunge la ediția a XXVI-a
Vechi, dar bune! Trei rețete românești după care îți va lăsa gura apă
Gastronomie 27 Septembrie 2018, 17:58

Vechi, dar bune! Trei rețete românești după care îți va lăsa gura apă

În ultimul timp, cultura culinară din România se lasă invadată de tot felul de produse alimentare aduse de peste mări și...

Vechi, dar bune! Trei rețete românești după care îți va lăsa gura apă