Cuişoarele! Nu le-am folosit până acum şi rău am făcut. Te scapă de durerile de dinţi, dar nu şi de dentist, pot preveni...
Plăcinta mahalalei bucureștene de altădată-meseriași, coafeze, studenți săraci, fete de măritat fără zestre, căruțași,...
O ciorbiță de oameni flămânzi și-nfrigurati, dar nu și grăbiți, care urcă către Moneasa într-o căruță de șvabi ori kasubi...
Nu știu dacă e neapărat ardelenească ciorbă asta nemțească, dar o întâlnesc des la Cluj, la Huedin și deloc în sud sau în...
O tocană bună cum nu se poate, care se ascunde sub un nume de slugă (ce-i aia „mâncărică țărănească“? Ia să-i fi spus...
De 4 decembrie, mamele obișnuiesc să-și imbarbureze copiii, ungându-i pe față cu miere, cu apa în care s-a topit zahăr etc.,...
Baza unui ghiveci săsesc e supa! Tot ce se adaugă, tot ce se prăjește, fierbe, coace, rumenește, înăbușă trece prin gusturile...
Ați putea zice, ce mare brânză bihoreană, se mai pun câteva legume zemoase pe lângă varză și carnea obișnuite și gata, s-a...
(În Lunea Curată, n.m.) Se mănâncă numai hrană rece sau nu se mănâncă nimic (sau borș fără nici un fel de legume), pentru a...
Fiica domnitorului Radu Șerban, Elina, soție a marelui postelnic Constantin Cantacuzino, a căpătat într-o viață lungă cinci...
Moldova a născut multe lucruri bune, între care și această mâncărică mai degrabă lejeră, ce se poate înfuleca cu mămăligă și...
Moldova a născut multe lucruri bune, între care și această mâncărică mai degrabă lejeră, ce se poate înfuleca cu mămăligă și...
Baza unui ghiveci săsesc e supa! Tot ce se adaugă, tot ce se prăjește, fierbe, coace, rumenește, înăbușă trece prin gusturile...
Baza unui ghiveci săsesc e supa! Tot ce se adaugă, tot ce se prăjește, fierbe, coace, rumenește, înăbușă trece prin gusturile...
Poate cea mai celebră plăcintă românească, „cocatura“ kir-ilor tomitani, dar și a oierilor ardeleni și aromâni din podisul...
Sub numele asta de cantină-sărbătorind neutru „Unu mai e sărbătoare pentru clasă muncitoare“, ziua lui nea Costică de la...
Nu e casă în Bucovina în care, măcar o dată pe lună, să nu fie, pe masa duminicii, găluștele acestea (care sunt un fel de...
Un fel de budincă a la Râul Doamnei, făcută de o cuconiță care știa, de la o tanti din Târgoviște care fusese de două ori în...
Beizadea Dimitrie, a fost trimis școlar de tatăl său Constantin Vodă Cantemir în capitala lumii, la Stambul, cum a trecut...
Saramura de pui, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat special pentru cei care doresc să mănânce ceva gustos și...
Saramura de pui, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat special pentru cei care doresc să mănânce ceva gustos și...
Mare chin si cu editorii astia! Uitati-va cum oropseste un tartor imbuibat (pe seama scribilor sclavi) marile talente: eu am...
Orientul a descoperit și mizat pe măruntaie ori că era prea sărac și trebuia să mănânce rămășițe (după ce-și vindea carnea...
Gogoși pripite! O rețetă din străbuni, delicioasă, adaptată de Radu Anton Roman.
Gogoși pripite! O rețetă din străbuni, delicioasă, adaptată de Radu Anton Roman. Duminica, ori pe la targuri si dragaice,...
Să poți visa a face aur, aur bun din cel roșu, a fost intotdeauna o prerogativă imperială, dar mai cu osebire dedat...
Oșenii au inventat șnitelul lor, care mi-a fost dat să-l gust și la Negresti, și la Bixad și la Târna Mare.
În campania din 1913, trupele române trecuseră ușor prin pasurile Balcanilor bulgărești, iar Majestății Sale Regelui României...
Chiar dacă suntem în plină vară, astăzi, îți propunem un preparat cu varză albă, destul de simplă, dar extrem de deliciosă,...
Frunză verde foi mărunte Vorbe mi-au ieșit cam multe Lasă să iasă, că nu mai îmi pasă Dacă pașaua intrat-a în casă Plecatu-i...
La vremea junetii studioase, invitat de familii bune, cu argintarie, case si fete de maritat in Dej si la Gherla, am gustat...
Taram magic, nascator de legende (de tot felul), centru spiritual intesat de manastiri, o lume de cultura si arta populara...
În mahalaua Scaune, după frumosul obicei împământenit în suszisa mahala: cum că în zilele de vară fără ploaie, imediat după...
Șnitelul de ciuperci este rețetă simplă, rapidă și gustoasă, iar astăzi, vă propunem să încercați varianta lui Radu Anton Roman.
Astăzi, vă prezentăm o mâncare tradițională turcească, variantă adaptatat după rețeta lui Radu Anton Roman.
Mancare de oameni inlesniti, uricani de secole, care nu se tem sa bea si sa-nfulece, ca este de unde si nu se stie ce are sa...
După libații cu „Asti Spumanti” la dejun, salonul de muzică, molcomit în penumbra luminoasă a verii, s-a lăsat învăluit in...
După libații cu „Asti Spumanti” la dejun, salonul de muzică, molcomit în penumbra luminoasă a verii, s-a lăsat învăluit in...
Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă.
Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă.
Chisăliţa este o zeamă de fructe (cireşe, vişine, coacăze, prune) fierte. Acest tip de compot de fructe se poate face cu sau...
Fasolea verde cu smântână, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un deliciu culinar, cu o savoare deosebită, ușor de preparat.
Madam Mioara din 2 Mai culege o gradina de rosii si ardei in timp ce fiu-sau, Laurentiu, culege si el, din cealalta gradina a...
Barba Panagachi, aruncătorul de șiș, nu a ieșit din cuprinsul portului decât de două ori în tot cuprinsul ticăloșitei sale...
Papanasii moldovenești sunt un desert diferit de rețeta clasică, cu dulceață și smântână.
Plăcinta cu nuci, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un desert delicios, rafinat, potrivit pentru orice anotimp, pe care...
Când a venit Nicolae Mavrocordat, hospodar, la întâia lui domnie, a găsit la București un vid legislativ perfect.
Clătitele brașovene, după rețeta lui Radu Anton Roman, sunt un preparat delicios și foarte fin, ce poate fi servit la o cină...
Puiul la ceaun este un preparat tradițional românesc, extrem de simplu de gătit, delicios și cu o aromă intensă.
Există numeroase moduri în care cafeaua este făcută în întreaga lume. Espresso, presa franceză, picurare lentă, frappe,...
Obiceiurile culinare fac parte nemijlocită din identitatea unui popor, din fondul valorilor comune care țin laolaltă țesătura...