Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gastronomie

Șnițel de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 24 Octombrie 2016, 12:27

Șnițel de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Am așezat odată, pe același platou, micile secrete fierbinți ale apusului nostru-șnitelul de varză și de ciuperci-cu...

Șnițel de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Cotlete oșenesti (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 21 Octombrie 2016, 06:57

Cotlete oșenesti (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Oșenii au inventat șnitelul lor, care mi-a fost dat să-l gust și la Negrești, și la Bixad și la Târna Mare.

Cotlete oșenesti (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 19 Octombrie 2016, 07:26

Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)

O coptură oltenească, descoperită (și) de Păstorel, vioaie și ușurică precum vara cea scurtă.

Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Puicană umplută (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 18 Octombrie 2016, 07:06

Puicană umplută (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Gingașă vorba, „puicana“, dar uite că vine lăcomia și o umple de ceapă, căldură și trivial. Asta e, oricum n-ar fi rămas...

Puicană umplută (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Învârtita suceveană (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 17 Octombrie 2016, 06:18

Învârtita suceveană (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Cu mere sau cu brânză de vaci, învârtita bucovineană (sinonimul ruladă nu e numai un barbarism citadin adoptat, la vremea-i,...

Învârtita suceveană (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gusturi românești: Mămăligă cu magiun
Gastronomie 01 Octombrie 2016, 04:31

Gusturi românești: Mămăligă cu magiun

Sigur o să zâmbiti! Dar, mă încumet să vă aduc aminte de tabieturile bunicilor noştri.

Gusturi românești: Mămăligă cu magiun
Brânzoaice. Rețeta lui Radu Anton Roman
Gastronomie 30 Septembrie 2016, 14:37

Brânzoaice. Rețeta lui Radu Anton Roman

Mai putin aprige decat cele brailene, branzoaicele muntenesti oscileaza intre a deschide masa sau a fereca-o intre cele dulci.

Brânzoaice. Rețeta lui Radu Anton Roman
Ciorbă oltenească de pui (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 28 Septembrie 2016, 09:29

Ciorbă oltenească de pui (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Mai la toate serbatorile teranul tăie o găină, un cocoș, cel puțin un puiu. E de notat ca, în multe localități, teranii...

Ciorbă oltenească de pui (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Tocană țărănească de purcel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 27 Septembrie 2016, 09:32

Tocană țărănească de purcel (Rețeta lui Radu Anton Roman)

La Jibou, lângă o splendidă grădină botanică, era acum vreo douăzeci- treizeci de ani o cârciumioară-„Gradina de vară...

Tocană țărănească de purcel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Mâncare oltenească de vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 23 Septembrie 2016, 07:57

Mâncare oltenească de vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)

În Ialomița și Călărași, dar mai ales în Craiova și Turnu-Severin e bine cunoscută mâncărica asta, care are, în plus față de...

Mâncare oltenească de vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Tocăniță moldovenească (Friptură ca la moldoveni) - Rețeta lui Radu Anton Roman
Gastronomie 20 Septembrie 2016, 08:06

Tocăniță moldovenească (Friptură ca la moldoveni) - Rețeta lui Radu Anton Roman

Celor ce s-au încumetat în „pub“-rile irlandeze, în cârciumioarele galeze ori în casele lituaniene n-o să li se pară deloc...

Tocăniță moldovenească (Friptură ca la moldoveni) - Rețeta lui Radu Anton Roman
Mâncare de crumpi cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 19 Septembrie 2016, 07:12

Mâncare de crumpi cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Îndesată mâncare! Să nu vrei, să te întorci cu spatele, să-ți pui un sac și o casă-n cap și tot recunoști culorile îngroșate,...

Mâncare de crumpi cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Clătite brașovene (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 16 Septembrie 2016, 07:36

Clătite brașovene (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Printre puținele bucate țărănești-o mixtură săseasco-românească-care au pătruns (îmbrăcate cum au putut ori le-au „ajutat“...

Clătite brașovene (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Zamă de găină ca la Neamț (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 15 Septembrie 2016, 08:36

Zamă de găină ca la Neamț (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Tărâm magic, născător de legende (de tot felul), centru spiritual înțesat de mânăstiri, o lume de cultură și artă populară...

Zamă de găină ca la Neamț (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Cartofi „de pădure“ (sau „de Rucăr“) (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 14 Septembrie 2016, 07:35

Cartofi „de pădure“ (sau „de Rucăr“) (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Un fel de cartofi umpluți, o mâncare nord-muntenească destul de răspândită între Rucăr și Pietrosița, dar, inexplicabil,...

Cartofi „de pădure“ (sau „de Rucăr“) (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Saramură de pui (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 14 Septembrie 2016, 07:24

Saramură de pui (rețeta lui Radu Anton Roman)

Pe sub prunii și pe sub nucii valcenești se face des o coptură ce părea a fi fost lăsată de sărăcuțul Alexie numai peștilor....

Saramură de pui (rețeta lui Radu Anton Roman)
Musaca de țelină (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 12 Septembrie 2016, 08:25

Musaca de țelină (rețeta lui Radu Anton Roman)

Nu prea raspandita si nici prea populara - telina e si scumpa si greu de taiat - „musacaua“ aceasta e inca o dovada ca, la...

Musaca de țelină (rețeta lui Radu Anton Roman)
Cu toții facem aceeași greșeală: Singurul mod corect de a dezgheța carnea de pui
Gastronomie 07 Septembrie 2016, 11:54

Cu toții facem aceeași greșeală: Singurul mod corect de a dezgheța carnea de pui

Cel mai bun și mai sănătos este de a găti carnea de pui proaspătă, dar în cazul în care obligațiile zilnice nu ne permite...

Cu toții facem aceeași greșeală: Singurul mod corect de a dezgheța carnea de pui
Desertul copilăriei gata în câteva minute. Rețeta de piersici de la bunica
Gastronomie 07 Septembrie 2016, 11:48

Desertul copilăriei gata în câteva minute. Rețeta de piersici de la bunica

Cu siguranță mulți dintre voi ați încercat aceste piersici delicioase. Ele sunt o plăcere de arome și un desert al...

Desertul copilăriei gata în câteva minute. Rețeta de piersici de la bunica
A dat câteva felii de brânză prin pesmet. A ieșit ceva absolut delicios
Gastronomie 02 Septembrie 2016, 08:19

A dat câteva felii de brânză prin pesmet. A ieșit ceva absolut delicios

Această rețetă o puteți găti cu ușurință la domiciliu sau atunci când vă sosesc oaspeți pe neașteptate.

A dat câteva felii de brânză prin pesmet. A ieșit ceva absolut delicios
Cel mai bun mod de a verifica dacă ouăle sunt proaspete. Mai ușor de atât nu se poate
Gastronomie 23 August 2016, 09:32

Cel mai bun mod de a verifica dacă ouăle sunt proaspete. Mai ușor de atât nu se poate

Mulți oameni consumă multe ouă, iar pentru a vă asigură că mâncați mereu sănătos, trebuie să verificați dacă ouăle pe care...

Cel mai bun mod de a verifica dacă ouăle sunt proaspete. Mai ușor de atât nu se poate
Frittata – răsfăț pentru micul dejun
Gastronomie 19 August 2016, 05:09

Frittata – răsfăț pentru micul dejun

Oul are un conținut ridicat de proteine, absolut necesare dezvoltării optime a organismului, motiv pentru care este...

Frittata – răsfăț pentru micul dejun
Macrou la cuptor cu roșii, miere și sos de soia
Gastronomie 19 August 2016, 04:53

Macrou la cuptor cu roșii, miere și sos de soia

Macroul este un pește bogat în acizi grași omega-3 și consumul lui aduce o serie de beneficii sănătății: reduce nivelul...

Macrou la cuptor cu roșii, miere și sos de soia
Cea mai simplă ruladă FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! E gata în câteva minute
Gastronomie 18 August 2016, 07:31

Cea mai simplă ruladă FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! E gata în câteva minute

Vrei să pregătești un desert delicios cu puține ingrediente și într-un timp record? Atunci trebuie neapărat să arunci o...

Cea mai simplă ruladă FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! E gata în câteva minute
PATURI CU BRÂNZĂ – mâncarea de lucru a ardeleanului. O rețetă care îți lasă gură apă!
Gastronomie 12 August 2016, 11:25

PATURI CU BRÂNZĂ – mâncarea de lucru a ardeleanului. O rețetă care îți lasă gură apă!

Se face o mămăligă la ceaun, musai să fie din făină de mălai de casă și nu din comerț. Mămăliga trebuie să fie cât de cât...

PATURI CU BRÂNZĂ – mâncarea de lucru a ardeleanului. O rețetă care îți lasă gură apă!
RADOR.RO Dovlecei gratinați
Gastronomie 10 August 2016, 07:23

RADOR.RO Dovlecei gratinați

O nouă rețetă din seria dovleceilor, care pare să nu mai aibă sfârșit, dar sunt atât de buni!!!

RADOR.RO Dovlecei gratinați
RADOR.RO Înghețată de caramel sărat
Gastronomie 29 Iulie 2016, 04:24

RADOR.RO Înghețată de caramel sărat

Nu știu alții cum sunt, vorba lui Creangă, dar pentru mine, cea mai cea aromă de înghețată este cea de caramel sărat! Greu de...

RADOR.RO Înghețată de caramel sărat
Pulpe de pui cu miere și sos Worcester la grătar
Gastronomie 28 Iulie 2016, 03:54

Pulpe de pui cu miere și sos Worcester la grătar

E plăcut să stai la un grătar în grădină sau la marginea unei păduri la poale de munte. Dar haideți să încercăm rețete noi,...

Pulpe de pui cu miere și sos Worcester la grătar
RADOR.RO Sufleu cu mărar și brânză de burduf
Gastronomie 27 Iulie 2016, 03:59

RADOR.RO Sufleu cu mărar și brânză de burduf

Pentru zilele când suntem grăbiți, nu mai putem de foame dar nu avem timp, nici chef să gătim ceva complicat! Un alt avantaj...

RADOR.RO Sufleu cu mărar și brânză de burduf
Rasol de pește alb cu gulii și sos de curry cu miere
Gastronomie 27 Iulie 2016, 03:47

Rasol de pește alb cu gulii și sos de curry cu miere

Peștele alb, cod, șalău, merluciu, este foarte sănătos și gustos. Dacă este preparat rasol este cu atât mai potrivit pentru o...

Rasol de pește alb cu gulii și sos de curry cu miere
Aruncați-o imediat din bucătărie! Vă otrăvește încet și vă aduce o grămadă de boli
Gastronomie 20 Iulie 2016, 03:42

Aruncați-o imediat din bucătărie! Vă otrăvește încet și vă aduce o grămadă de boli

Folia de aluminiu, care ajută alimentele să se coacă mai repede și să fie mai suculente este periculoasă pentru sănătatea...

Aruncați-o imediat din bucătărie! Vă otrăvește încet și vă aduce o grămadă de boli
RADOR.RO Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe
Gastronomie 29 Iunie 2016, 09:33

RADOR.RO Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe

Acest tort este aproape… aproape ideal pentru dietă, nu conține nici un pic de făină şi dacă nu am ține cont de câteva...

RADOR.RO Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe
Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe
Gastronomie 29 Iunie 2016, 09:33

Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe

Acest tort este aproape… aproape ideal pentru dietă, nu conține nici un pic de făină şi dacă nu am ține cont de câteva...

Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe
ATENȚIE!!! Carnea din marile magazine, un real pericol pentru sănătate! Iată cum este aceasta “cosmetizată” pentru a fi revândută
Gastronomie 20 Iunie 2016, 11:23

ATENȚIE!!! Carnea din marile magazine, un real pericol pentru sănătate! Iată cum este aceasta “cosmetizată” pentru a fi revândută

Carnea se numără printre cele mai vândute produse, dar și printre cele mai perisabile. Reprezentanţii autorităţilor de...

ATENȚIE!!! Carnea din marile magazine, un real pericol pentru sănătate! Iată cum este aceasta “cosmetizată” pentru a fi revândută
PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură
Gastronomie 17 Iunie 2016, 08:52

PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură

Ai chef de un desert rapid, ieftin și delicios? Încearcă prăjitura deșteaptă în trei straturi, din 5 ingrediente, care e gata...

PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură
PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură
Gastronomie 17 Iunie 2016, 08:52

PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură

Ai chef de un desert rapid, ieftin și delicios? Încearcă prăjitura deșteaptă în trei straturi, din 5 ingrediente, care e gata...

PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură
Așa poți să decongelezi carnea în câteva minute. O să regreți că n-ai încercat până acum!
Gastronomie 17 Iunie 2016, 08:46

Așa poți să decongelezi carnea în câteva minute. O să regreți că n-ai încercat până acum!

Trebuie să pregătești repede prânzul sau cina și carnea nu s-a decongelat? Cu acest truc vei putea să decongelezi carnea în...

Așa poți să decongelezi carnea în câteva minute. O să regreți că n-ai încercat până acum!
Așa poți să decongelezi carnea în câteva minute. O să regreți că n-ai încercat până acum!
Gastronomie 17 Iunie 2016, 08:46

Așa poți să decongelezi carnea în câteva minute. O să regreți că n-ai încercat până acum!

Trebuie să pregătești repede prânzul sau cina și carnea nu s-a decongelat? Cu acest truc vei putea să decongelezi carnea în...

Așa poți să decongelezi carnea în câteva minute. O să regreți că n-ai încercat până acum!
JURNALUL.RO - ATENȚIE: Usturoiul importat din China este toxic. Iată cum poate fi identificat
Gastronomie 07 Iunie 2016, 07:38

JURNALUL.RO - ATENȚIE: Usturoiul importat din China este toxic. Iată cum poate fi identificat

Probabil, majoritatea oamenilor nu știu de unde provine usturoiul pe care îl cumpără de la supermarket sau, cu atât mai...

JURNALUL.RO - ATENȚIE: Usturoiul importat din China este toxic. Iată cum poate fi identificat
Secretul unui pui perfect la cuptor. Totul constă într-un ingredient la care nu te-ai fi gândit niciodată!
Gastronomie 05 Mai 2016, 07:49

Secretul unui pui perfect la cuptor. Totul constă într-un ingredient la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Poate nu știați dar există un mic secret pentru a obține un pui perfect la cuptor. Totul constă într-un ingredient la care nu...

Secretul unui pui perfect la cuptor. Totul constă într-un ingredient la care nu te-ai fi gândit niciodată!
Trucul care nu da greș niciodată: Vezi cum se prăjesc perfect ouăle fierte
Gastronomie 29 Aprilie 2016, 05:57

Trucul care nu da greș niciodată: Vezi cum se prăjesc perfect ouăle fierte

Cel mai simplu lucru din lume este de a prăji oule, nu? Cu toate acestea, pentru a obține ouă perfect prăjite trebuie să...

Trucul care nu da greș niciodată: Vezi cum se prăjesc perfect ouăle fierte
Cum se fierbe UN OU PERFECT pentru PAȘTE!
Gastronomie 28 Aprilie 2016, 04:44

Cum se fierbe UN OU PERFECT pentru PAȘTE!

Toate gospodinele vor ouă perfecte pentru Sfintele Paști, dar pentru asta trebuie să testăm sau să analizăm câteva trucuri...

Cum se fierbe UN OU PERFECT pentru PAȘTE!
Inedit! Cum decorezi ouăle de Paști cu un simplu șervețel
Gastronomie 22 Aprilie 2016, 17:42

Inedit! Cum decorezi ouăle de Paști cu un simplu șervețel

Ouale de Pasti se gasesc sub diferite culori, dar decorarea lor este foarte importanta si de efect. Va propunem o metodă...

Inedit! Cum decorezi ouăle de Paști cu un simplu șervețel
Cum păstrăm leușteanul verde pe timp de iarnă? Secrete de la bunica cu care nu dai greș niciodată
Gastronomie 22 Aprilie 2016, 07:56

Cum păstrăm leușteanul verde pe timp de iarnă? Secrete de la bunica cu care nu dai greș niciodată

Tuturor ne place leușteanul ca și verdeață în ciorbe, însă pe timp de iarnă acesta nu se găsește pe piață. Vreți să știți cum...

Cum păstrăm leușteanul verde pe timp de iarnă? Secrete de la bunica cu care nu dai greș niciodată
Cum să faci astfel de ouă pentru Paște! E mai simplu decât crezi
Gastronomie 15 Aprilie 2016, 12:58

Cum să faci astfel de ouă pentru Paște! E mai simplu decât crezi

Ouale de Paste sunt atractia principala a oricarei mese. Din acest motiv gospodinele de pretutindeni vor sa obtina cele mai...

Cum să faci astfel de ouă pentru Paște! E mai simplu decât crezi
Ciorba legionarului
Gastronomie 23 Martie 2016, 17:01

Ciorba legionarului

În limburile Dunării, au fost aduși de ape, de vânturi, în orice vreme oropsiți urmași de legionari romani. Au trăit din ce...

Ciorba legionarului
Salată Trâncu Iași (rețete românești pe gustul tău)
Gastronomie 17 Martie 2016, 12:38

Salată Trâncu Iași (rețete românești pe gustul tău)

În buna tradiție a numelui său, căci în limba Haiastan-ului „trancu” înseamnă sfetnic regal, ilustrul contabil, professor de...

Salată Trâncu Iași (rețete românești pe gustul tău)
Tocană de ton
Gastronomie 10 Martie 2016, 16:19

Tocană de ton

Într-una din zilele fără vânt, spre a ne mai trece lehamitea și a ne întoarce la viață, barba Panagachi a pregătit tocană de...

Tocană de ton
Ce trebuie să mănânci de Revelion să ai noroc tot anul
Gastronomie 31 Decembrie 2015, 07:23

Ce trebuie să mănânci de Revelion să ai noroc tot anul

Cu totii avem superstitiile noastre de Revelion. Sigur v-ati ales deja lenjeria rosie pe care sa o purtati in noaptea dintre...

Ce trebuie să mănânci de Revelion să ai noroc tot anul
Meniu de Crăciun pentru vegetarieni
Gastronomie 17 Decembrie 2015, 06:13

Meniu de Crăciun pentru vegetarieni

Chiar și fără un meniu de Crăciun alcătuit din retete romanesti tradiționale, o masă poate avea preparate savuroase doar cu...

Meniu de Crăciun pentru vegetarieni
Mâncăruri cu ciuperci (rețete românești pe gustul tău)
Gastronomie 15 Decembrie 2015, 06:36

Mâncăruri cu ciuperci (rețete românești pe gustul tău)

Suntem în perioada postului, astfel că dorim să vă prezentăm câteva retete romanesti cu ciuperci, care, cu siguranță, vă vor...

Mâncăruri cu ciuperci (rețete românești pe gustul tău)