Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gastronomie

CLICKPOFTABUNA.RO Cotlete de porc umplute cu cartofi şi brânză. Cum poţi transforma o reţetă banală într-una specială
Gastronomie 18 Noiembrie 2016, 17:33

CLICKPOFTABUNA.RO Cotlete de porc umplute cu cartofi şi brânză. Cum poţi transforma o reţetă banală într-una specială

Nişte prieteni m-au invitat la ei la cină şi au pregătit la masă o reţetă simplă de cotlete de porc. Am vrut şi eu să...

CLICKPOFTABUNA.RO Cotlete de porc umplute cu cartofi şi brânză. Cum poţi transforma o reţetă banală într-una specială
Tort cu banane, mac și lămâie
Gastronomie 18 Noiembrie 2016, 08:13

Tort cu banane, mac și lămâie

Dacă vrem să combinăm rețeta de banana bread, care a devenit foarte populară în ultima vreme, cu crema lemon curd plus alte...

Tort cu banane, mac și lămâie
Caviar cu vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 18 Noiembrie 2016, 08:07

Caviar cu vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Ciudățenie ajunsă la putere între cele două războaie mondiale, recomandată și de Păstorel și de Casa Capșa-pe vremea când în...

Caviar cu vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Brânzoaice (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 17 Noiembrie 2016, 08:02

Brânzoaice (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Mai puțin aprige decât cele brăilene, brânzoaicele muntenești oscilează între a deschide masa sau a fereca-o între cele dulci.

Brânzoaice (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Zamă țărănească (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 16 Noiembrie 2016, 16:53

Zamă țărănească (Rețeta lui Radu Anton Roman)

O supă-ciorbă cu foarte mult zarzavat, „bruscata“ de pâinea uscată, rămasă de alaltăieri.

Zamă țărănească (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Ciorbă de iepure (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 15 Noiembrie 2016, 10:29

Ciorbă de iepure (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Nu-i mare diferență între o friptură vânătorească și o ciorbă. Pe lângă zarzavatul obișnuit, recunoști baza și tipicul...

Ciorbă de iepure (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Găluște de varză cu păsat (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 14 Noiembrie 2016, 10:02

Găluște de varză cu păsat (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Pe vremea când sarmalele se numeau găluște, păsatul ținea loc de orez, iar slănină se ținea că tot carne este, și Clujul se...

Găluște de varză cu păsat (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Găluște cu brânză (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 11 Noiembrie 2016, 08:42

Găluște cu brânză (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Altă gălușcuță, de pe la Beclean și Năsăud, care mult bună este și destul bine face, cu fierbințeala ei, lângă înghețul...

Găluște cu brânză (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Zară moață (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 10 Noiembrie 2016, 08:17

Zară moață (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Încă o ciorbă din familia fierturilor ciobănești, făcută la stână, undeva, în Apuseni, din puținul ce l-a cărat măgarul și cu...

Zară moață (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 09 Noiembrie 2016, 09:53

Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)

O coptură oltenească, descoperită (și) de Păstorel, vioaie și ușurică precum vara cea scurtă.

Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Pelinci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 08 Noiembrie 2016, 08:26

Pelinci (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Pelincile (care apar și în Maramureș sub numele de „Pelincutele Domnului“) sunt vechi cât și orientul. Numite și Scutecele...

Pelinci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Cartofi cu chimen (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 07 Noiembrie 2016, 07:04

Cartofi cu chimen (Rețeta lui Radu Anton Roman)

E o seară groasă și întunecată ca o miere bătrână (fac ce fac și tot la gastro-comparații mă întorc-dar cu tot ce am mai bun:...

Cartofi cu chimen (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Găluște de mămăligă (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 26 Octombrie 2016, 07:46

Găluște de mămăligă (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Nu e casă în Bucovina în care, măcar o dată pe luna, să nu fie, pe masa duminicii, găluștele acestea (care sunt un fel de...

Găluște de mămăligă (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Borș de nisetru (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 25 Octombrie 2016, 07:26

Borș de nisetru (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Nistrul, Prutul și cei 800 de metri de Dunăre să trăiască, dar și importurile de sturion și caviar din Caspică (apare, ca un...

Borș de nisetru (Rețeta lui Radu Anton Roman)
RADOR.RO 3 conserve surprinzătoare pe care trebuie să le pregăteşti în această toamnă
Gastronomie 24 Octombrie 2016, 12:47

RADOR.RO 3 conserve surprinzătoare pe care trebuie să le pregăteşti în această toamnă

Dacă te apuci să pui murături, cumpără de la piaţă şi lămâi, prune şi roşii. Vei face 3 conservă care îi vor înnebuni pe cei...

RADOR.RO 3 conserve surprinzătoare pe care trebuie să le pregăteşti în această toamnă
Șnițel de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 24 Octombrie 2016, 12:27

Șnițel de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Am așezat odată, pe același platou, micile secrete fierbinți ale apusului nostru-șnitelul de varză și de ciuperci-cu...

Șnițel de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Cotlete oșenesti (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 21 Octombrie 2016, 06:57

Cotlete oșenesti (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Oșenii au inventat șnitelul lor, care mi-a fost dat să-l gust și la Negrești, și la Bixad și la Târna Mare.

Cotlete oșenesti (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 19 Octombrie 2016, 07:26

Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)

O coptură oltenească, descoperită (și) de Păstorel, vioaie și ușurică precum vara cea scurtă.

Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Puicană umplută (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 18 Octombrie 2016, 07:06

Puicană umplută (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Gingașă vorba, „puicana“, dar uite că vine lăcomia și o umple de ceapă, căldură și trivial. Asta e, oricum n-ar fi rămas...

Puicană umplută (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Învârtita suceveană (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 17 Octombrie 2016, 06:18

Învârtita suceveană (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Cu mere sau cu brânză de vaci, învârtita bucovineană (sinonimul ruladă nu e numai un barbarism citadin adoptat, la vremea-i,...

Învârtita suceveană (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gusturi românești: Mămăligă cu magiun
Gastronomie 01 Octombrie 2016, 04:31

Gusturi românești: Mămăligă cu magiun

Sigur o să zâmbiti! Dar, mă încumet să vă aduc aminte de tabieturile bunicilor noştri.

Gusturi românești: Mămăligă cu magiun
Brânzoaice. Rețeta lui Radu Anton Roman
Gastronomie 30 Septembrie 2016, 14:37

Brânzoaice. Rețeta lui Radu Anton Roman

Mai putin aprige decat cele brailene, branzoaicele muntenesti oscileaza intre a deschide masa sau a fereca-o intre cele dulci.

Brânzoaice. Rețeta lui Radu Anton Roman
Ciorbă oltenească de pui (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 28 Septembrie 2016, 09:29

Ciorbă oltenească de pui (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Mai la toate serbatorile teranul tăie o găină, un cocoș, cel puțin un puiu. E de notat ca, în multe localități, teranii...

Ciorbă oltenească de pui (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Tocană țărănească de purcel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 27 Septembrie 2016, 09:32

Tocană țărănească de purcel (Rețeta lui Radu Anton Roman)

La Jibou, lângă o splendidă grădină botanică, era acum vreo douăzeci- treizeci de ani o cârciumioară-„Gradina de vară...

Tocană țărănească de purcel (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Mâncare oltenească de vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 23 Septembrie 2016, 07:57

Mâncare oltenească de vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)

În Ialomița și Călărași, dar mai ales în Craiova și Turnu-Severin e bine cunoscută mâncărica asta, care are, în plus față de...

Mâncare oltenească de vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Tocăniță moldovenească (Friptură ca la moldoveni) - Rețeta lui Radu Anton Roman
Gastronomie 20 Septembrie 2016, 08:06

Tocăniță moldovenească (Friptură ca la moldoveni) - Rețeta lui Radu Anton Roman

Celor ce s-au încumetat în „pub“-rile irlandeze, în cârciumioarele galeze ori în casele lituaniene n-o să li se pară deloc...

Tocăniță moldovenească (Friptură ca la moldoveni) - Rețeta lui Radu Anton Roman
Mâncare de crumpi cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 19 Septembrie 2016, 07:12

Mâncare de crumpi cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Îndesată mâncare! Să nu vrei, să te întorci cu spatele, să-ți pui un sac și o casă-n cap și tot recunoști culorile îngroșate,...

Mâncare de crumpi cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Clătite brașovene (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 16 Septembrie 2016, 07:36

Clătite brașovene (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Printre puținele bucate țărănești-o mixtură săseasco-românească-care au pătruns (îmbrăcate cum au putut ori le-au „ajutat“...

Clătite brașovene (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Zamă de găină ca la Neamț (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 15 Septembrie 2016, 08:36

Zamă de găină ca la Neamț (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Tărâm magic, născător de legende (de tot felul), centru spiritual înțesat de mânăstiri, o lume de cultură și artă populară...

Zamă de găină ca la Neamț (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Cartofi „de pădure“ (sau „de Rucăr“) (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 14 Septembrie 2016, 07:35

Cartofi „de pădure“ (sau „de Rucăr“) (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Un fel de cartofi umpluți, o mâncare nord-muntenească destul de răspândită între Rucăr și Pietrosița, dar, inexplicabil,...

Cartofi „de pădure“ (sau „de Rucăr“) (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Saramură de pui (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 14 Septembrie 2016, 07:24

Saramură de pui (rețeta lui Radu Anton Roman)

Pe sub prunii și pe sub nucii valcenești se face des o coptură ce părea a fi fost lăsată de sărăcuțul Alexie numai peștilor....

Saramură de pui (rețeta lui Radu Anton Roman)
Musaca de țelină (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 12 Septembrie 2016, 08:25

Musaca de țelină (rețeta lui Radu Anton Roman)

Nu prea raspandita si nici prea populara - telina e si scumpa si greu de taiat - „musacaua“ aceasta e inca o dovada ca, la...

Musaca de țelină (rețeta lui Radu Anton Roman)
Cu toții facem aceeași greșeală: Singurul mod corect de a dezgheța carnea de pui
Gastronomie 07 Septembrie 2016, 11:54

Cu toții facem aceeași greșeală: Singurul mod corect de a dezgheța carnea de pui

Cel mai bun și mai sănătos este de a găti carnea de pui proaspătă, dar în cazul în care obligațiile zilnice nu ne permite...

Cu toții facem aceeași greșeală: Singurul mod corect de a dezgheța carnea de pui
Desertul copilăriei gata în câteva minute. Rețeta de piersici de la bunica
Gastronomie 07 Septembrie 2016, 11:48

Desertul copilăriei gata în câteva minute. Rețeta de piersici de la bunica

Cu siguranță mulți dintre voi ați încercat aceste piersici delicioase. Ele sunt o plăcere de arome și un desert al...

Desertul copilăriei gata în câteva minute. Rețeta de piersici de la bunica
A dat câteva felii de brânză prin pesmet. A ieșit ceva absolut delicios
Gastronomie 02 Septembrie 2016, 08:19

A dat câteva felii de brânză prin pesmet. A ieșit ceva absolut delicios

Această rețetă o puteți găti cu ușurință la domiciliu sau atunci când vă sosesc oaspeți pe neașteptate.

A dat câteva felii de brânză prin pesmet. A ieșit ceva absolut delicios
Cel mai bun mod de a verifica dacă ouăle sunt proaspete. Mai ușor de atât nu se poate
Gastronomie 23 August 2016, 09:32

Cel mai bun mod de a verifica dacă ouăle sunt proaspete. Mai ușor de atât nu se poate

Mulți oameni consumă multe ouă, iar pentru a vă asigură că mâncați mereu sănătos, trebuie să verificați dacă ouăle pe care...

Cel mai bun mod de a verifica dacă ouăle sunt proaspete. Mai ușor de atât nu se poate
Frittata – răsfăț pentru micul dejun
Gastronomie 19 August 2016, 05:09

Frittata – răsfăț pentru micul dejun

Oul are un conținut ridicat de proteine, absolut necesare dezvoltării optime a organismului, motiv pentru care este...

Frittata – răsfăț pentru micul dejun
Macrou la cuptor cu roșii, miere și sos de soia
Gastronomie 19 August 2016, 04:53

Macrou la cuptor cu roșii, miere și sos de soia

Macroul este un pește bogat în acizi grași omega-3 și consumul lui aduce o serie de beneficii sănătății: reduce nivelul...

Macrou la cuptor cu roșii, miere și sos de soia
Cea mai simplă ruladă FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! E gata în câteva minute
Gastronomie 18 August 2016, 07:31

Cea mai simplă ruladă FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! E gata în câteva minute

Vrei să pregătești un desert delicios cu puține ingrediente și într-un timp record? Atunci trebuie neapărat să arunci o...

Cea mai simplă ruladă FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! E gata în câteva minute
PATURI CU BRÂNZĂ – mâncarea de lucru a ardeleanului. O rețetă care îți lasă gură apă!
Gastronomie 12 August 2016, 11:25

PATURI CU BRÂNZĂ – mâncarea de lucru a ardeleanului. O rețetă care îți lasă gură apă!

Se face o mămăligă la ceaun, musai să fie din făină de mălai de casă și nu din comerț. Mămăliga trebuie să fie cât de cât...

PATURI CU BRÂNZĂ – mâncarea de lucru a ardeleanului. O rețetă care îți lasă gură apă!
RADOR.RO Dovlecei gratinați
Gastronomie 10 August 2016, 07:23

RADOR.RO Dovlecei gratinați

O nouă rețetă din seria dovleceilor, care pare să nu mai aibă sfârșit, dar sunt atât de buni!!!

RADOR.RO Dovlecei gratinați
RADOR.RO Înghețată de caramel sărat
Gastronomie 29 Iulie 2016, 04:24

RADOR.RO Înghețată de caramel sărat

Nu știu alții cum sunt, vorba lui Creangă, dar pentru mine, cea mai cea aromă de înghețată este cea de caramel sărat! Greu de...

RADOR.RO Înghețată de caramel sărat
Pulpe de pui cu miere și sos Worcester la grătar
Gastronomie 28 Iulie 2016, 03:54

Pulpe de pui cu miere și sos Worcester la grătar

E plăcut să stai la un grătar în grădină sau la marginea unei păduri la poale de munte. Dar haideți să încercăm rețete noi,...

Pulpe de pui cu miere și sos Worcester la grătar
RADOR.RO Sufleu cu mărar și brânză de burduf
Gastronomie 27 Iulie 2016, 03:59

RADOR.RO Sufleu cu mărar și brânză de burduf

Pentru zilele când suntem grăbiți, nu mai putem de foame dar nu avem timp, nici chef să gătim ceva complicat! Un alt avantaj...

RADOR.RO Sufleu cu mărar și brânză de burduf
Rasol de pește alb cu gulii și sos de curry cu miere
Gastronomie 27 Iulie 2016, 03:47

Rasol de pește alb cu gulii și sos de curry cu miere

Peștele alb, cod, șalău, merluciu, este foarte sănătos și gustos. Dacă este preparat rasol este cu atât mai potrivit pentru o...

Rasol de pește alb cu gulii și sos de curry cu miere
Aruncați-o imediat din bucătărie! Vă otrăvește încet și vă aduce o grămadă de boli
Gastronomie 20 Iulie 2016, 03:42

Aruncați-o imediat din bucătărie! Vă otrăvește încet și vă aduce o grămadă de boli

Folia de aluminiu, care ajută alimentele să se coacă mai repede și să fie mai suculente este periculoasă pentru sănătatea...

Aruncați-o imediat din bucătărie! Vă otrăvește încet și vă aduce o grămadă de boli
RADOR.RO Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe
Gastronomie 29 Iunie 2016, 09:33

RADOR.RO Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe

Acest tort este aproape… aproape ideal pentru dietă, nu conține nici un pic de făină şi dacă nu am ține cont de câteva...

RADOR.RO Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe
Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe
Gastronomie 29 Iunie 2016, 09:33

Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe

Acest tort este aproape… aproape ideal pentru dietă, nu conține nici un pic de făină şi dacă nu am ține cont de câteva...

Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe
ATENȚIE!!! Carnea din marile magazine, un real pericol pentru sănătate! Iată cum este aceasta “cosmetizată” pentru a fi revândută
Gastronomie 20 Iunie 2016, 11:23

ATENȚIE!!! Carnea din marile magazine, un real pericol pentru sănătate! Iată cum este aceasta “cosmetizată” pentru a fi revândută

Carnea se numără printre cele mai vândute produse, dar și printre cele mai perisabile. Reprezentanţii autorităţilor de...

ATENȚIE!!! Carnea din marile magazine, un real pericol pentru sănătate! Iată cum este aceasta “cosmetizată” pentru a fi revândută
PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură
Gastronomie 17 Iunie 2016, 08:52

PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură

Ai chef de un desert rapid, ieftin și delicios? Încearcă prăjitura deșteaptă în trei straturi, din 5 ingrediente, care e gata...

PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură
PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură
Gastronomie 17 Iunie 2016, 08:52

PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură

Ai chef de un desert rapid, ieftin și delicios? Încearcă prăjitura deșteaptă în trei straturi, din 5 ingrediente, care e gata...

PRĂJITURA DEȘTEAPTĂ! E gata în 30 de minute și ți se topește în gură