Atunci când condițiile meteorologice sunt caracterizate de temperaturi ridicate pestemedia specifică zonei geografice, cu...
În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 198 din 25 martie 2015, a fost publicată Legea nr. 54/2015 pentru completarea art. 73 din...
Alimentele ecologice sau organice sunt produsele de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea...
În ultimii ani, conditiile climatice din tara noatra s-au modificat foarte mult. Aproape ca cele 4 anotimpuri s-au redus la...
In culturile de sfeclă de zahăr şi furajeră din judeţul Cluj,informează Oficiul fitosanitar, au apărut dăunătorii specifici....
Unul dintre cei mai periculoşi dăunători, Gândacul de Colorado, a apărut în culturile de câmp cu plantaţii de cartof...
Ce se întâmplă atunci când fermierul ajunge în mijlocul naturii şi împrăştie îngrăşământ pe terenurile şi livezile sale?...
Ce se întâmplă atunci când fermierul ajunge în mijlocul naturii şi împrăştie îngrăşământ pe terenurile şi livezile sale?...
Ferma piscicolă, una dintre afacerile care pot genera venituri semnificative încă din primul an de activitatea poate produce...
Plantațiile de zmeur pot fi o soluție profitabilă pentru fermierii români, care se confruntă cu problema delicată a...
Tot mai multi agricultori romani sunt interesati de certificarea calitatii produselor obtinute. Acest fapt se datoreaza, pe...
Asociația crescătorilor de albine din România a primit mai multe sesizări privind existența unor stupine în mijlocul unor...
Trecerea de la agricultura conventionala la cea ecologica nu se face brusc, ci prin parcurgerea unei perioade tranzitorii,...
Ferma este locul în care procesul ecologic începe şi unde iau naştere produsele ecologice proaspete, de înaltă calitate pe...
Prezenţa lanţului montan carpatic, cu pajiştile sale, vastele întinderi de dealuri şi câmpii (bărăgane) înierbate, străbătut...
Mierea de albine este un produs alimentar complex care poate fi destul de uşor falsificat prin o mulţime de procedee si...