Ascultă Radio Antena Satelor Live

Interviuri si reportaje

Țuica de Bistrița, un produs recunoscut la nivel național
Interviuri si reportaje 13 Iulie 2018, 07:51

Țuica de Bistrița, un produs recunoscut la nivel național

Ţuica de Bistriţa este recunoscută peste tot în ţară, iar reţeta unei băuturi de calitate o dau, în primul rand, prunele....

Țuica de Bistrița, un produs recunoscut la nivel național
SUTE  de fântâni sunt colmatate în Botoşani, în urma inundaţiilor
Interviuri si reportaje 09 Iulie 2018, 11:22

SUTE de fântâni sunt colmatate în Botoşani, în urma inundaţiilor

În judeţul Botoşani, în urma inundaţiilor din ultima perioadă, peste 360 de fântâni sunt colmatate, iar autorităţile...

SUTE de fântâni sunt colmatate în Botoşani, în urma inundaţiilor
Fermierii din Maramureș reînvie tradiția creșterii porcilor de Mangaliţa
Interviuri si reportaje 27 Februarie 2018, 20:41

Fermierii din Maramureș reînvie tradiția creșterii porcilor de Mangaliţa

Pe vremuri, Mangaliţa era specia de porc pe care o găseai în aproape orice gospodărie din Transilvania. Redescoperită, în...

Fermierii din Maramureș reînvie tradiția creșterii porcilor de Mangaliţa
Băutura-tratament, cu beneficii uriașe pentru sănătate, descoperită la Galați
Interviuri si reportaje 27 Ianuarie 2018, 22:01

Băutura-tratament, cu beneficii uriașe pentru sănătate, descoperită la Galați

Câțiva profesori ai Facultății de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au realizat, în urma unor studii elaborate de...

Băutura-tratament, cu beneficii uriașe pentru sănătate, descoperită la Galați
Baciul Ion din Vlădeni și mioarele lui fermecate. Povești și rețete de la stână
Interviuri si reportaje 07 Ianuarie 2018, 10:18

Baciul Ion din Vlădeni și mioarele lui fermecate. Povești și rețete de la stână

Oițele bârsane ale baciului Ion Istrate sunt... năzdrăvane. Dar nici păstorul lor nu-i om obișnuit. Află ce se întâmplă la...

Baciul Ion din Vlădeni și mioarele lui fermecate. Povești și rețete de la stână
Îndrăzneala de a cultiva "aurul roşu", răsplătită cu un profit de 22.000 Euro la hectar!
Interviuri si reportaje 01 August 2017, 08:22

Îndrăzneala de a cultiva "aurul roşu", răsplătită cu un profit de 22.000 Euro la hectar!

Șofranul (Crocus stativus) a fost şi rămâne cel mai scump condiment din lume, considerat "aurul roşu" al gastronomiei, a...

Îndrăzneala de a cultiva "aurul roşu", răsplătită cu un profit de 22.000 Euro la hectar!
Statul român vrea să stimuleze tinerii să devină agricultori
Interviuri si reportaje 31 Mai 2016, 07:19

Statul român vrea să stimuleze tinerii să devină agricultori

Ceea ce-i mai atrage pe tineri spre agricultură sunt fondurile europene. Majoritatea celor care se apucă de o astfel de...

Statul român vrea să stimuleze tinerii să devină agricultori
Căpşunile, afacerea care ar putea da de lucru multor români
Interviuri si reportaje 20 Mai 2016, 03:28

Căpşunile, afacerea care ar putea da de lucru multor români

Culturile de nişă pot fi o şansă pentru agricultorii români, iar experienţa polonezilor demonstrează acest lucru. Ei au mizat...

Căpşunile, afacerea care ar putea da de lucru multor români
Păstrăvăria, o afacere cu solzi de zeci de mii de euro
Interviuri si reportaje 09 Februarie 2016, 08:45

Păstrăvăria, o afacere cu solzi de zeci de mii de euro

„Nicio masă fără pește!” Ne amintim, era îndemnul ceaușist care s-a pierdut în așa-zisul capitalism de după anii 90....

Păstrăvăria, o afacere cu solzi de zeci de mii de euro
Cultivarea plantelor medicinale în sistem bio - trei povești de succes
Interviuri si reportaje 25 Noiembrie 2015, 21:05

Cultivarea plantelor medicinale în sistem bio - trei povești de succes

Cultivarea plantelor medicinale se numără printre cele mai profitabile afaceri din sectorul agriculturii ecologice. În...

Cultivarea plantelor medicinale în sistem bio - trei povești de succes
Via de la Dumitra a lui Harşianu, locul unde musteşte pasiunea şi adevărul
Interviuri si reportaje 22 Septembrie 2015, 21:00

Via de la Dumitra a lui Harşianu, locul unde musteşte pasiunea şi adevărul

O discuţie cu inginerul Octavian Harşianu despre viţa de vie şi vin se transformă, vrei nu vrei, într-o poveste frumoasă pe...

Via de la Dumitra a lui Harşianu, locul unde musteşte pasiunea şi adevărul
Singura cultură de afin din nord-vestul țării
Interviuri si reportaje 24 Aprilie 2015, 10:00

Singura cultură de afin din nord-vestul țării

Culturile de afin sunt o raritate în nord-vestul României unde tradiționale sunt plantațiile de meri, peri, pruni, caiși și...

Singura cultură de afin din nord-vestul țării
De la construcţia de aeronave la producţia de suc de mere
Interviuri si reportaje 30 Martie 2015, 09:08

De la construcţia de aeronave la producţia de suc de mere

Emanuel Dobrinoiu, 32 de ani, care a lucrat în domeniul construcţiilor de aeronave, a renunţat să mai caute un job şi a decis...

De la construcţia de aeronave la producţia de suc de mere
Idei de afaceri - Plantația de afini
Interviuri si reportaje 25 Martie 2015, 09:13

Idei de afaceri - Plantația de afini

Brașoveanul Nicolae Moldovan a investit 1,15 milioane de euro într-o plantație de afini în comuna Recea care se întinde pe o...

Idei de afaceri - Plantația de afini
Brânza medicinală nu are nevoie de reclamă!
Interviuri si reportaje 22 Ianuarie 2015, 14:57

Brânza medicinală nu are nevoie de reclamă!

Dacă vrei să cumperi „brânză medicinală”, atunci trebuie să te înscrii pe lista de așteptare. Obținută din laptele caprelor...

Brânza medicinală nu are nevoie de reclamă!
Schimbarea la faţă a legumelor
Interviuri si reportaje 31 Martie 2014, 10:02

Schimbarea la faţă a legumelor

Să fie alb, să fie negru..? Două legume foarte cunoscute nouă îşi schimbă culoarea! Nu, nu e nimic în neregulă, chiar există!...

Schimbarea la faţă a legumelor